Joe Biden pripravuje opatrenia na ochranu Ukrajiny pred Ruskom

NETKY.SK • 3 December 2021, 20:54 • 2 min
Joe Biden pripravuje opatrenia na ochranu Ukrajiny pred Ruskom

WASHINGTON - Ukrajina obvinila Moskvu zo zhromaždenia približne 115 000 vojakov neďaleko jej hraníc, na Kryme a v dvoch východných regiónoch, ktoré ovládajú proruskí separatisti. Moskva tieto tvrdenia odmieta a obvinila USA z podnecovania napätia.

slovakia

left justify in out

Spojené štáty pripravujú nové opatrenia zamerané na obranu Ukrajiny pred potenciálnym útokom Ruska. V piatok to uviedol americký prezident Joe Biden. Kremeľ pritom stále odmieta obvinenia, že plánuje voči svojmu východnému susedovi útok. "Dávam dokopy podľa mňa najkompletnejší a najzmysluplnejší súbor iniciatív, aby bolo pre pána Putina veľmi, veľmi ťažké pokračovať a robiť to, čoho sa ľudia obávajú, že by mohol urobiť," povedal Biden novinárom.

 

img

 

Kremeľ medzitým v piatok avizoval, že ruský prezident Vladimir Putin a Biden budú rokovať o napätej situácii na východe Ukrajiny počas budúceho týždňa prostredníctvom videohovoru. 

 

Biden v piatok na tlačovej konferencii v Bielom dome novinárov ubezpečoval, že jeho chrapľavý hlas a pokašliavanie nie sú prejavmi COVID-19, ale prechladnutia. Podľa vlastných slov sa nakazil od vnuka, ktorý "svojmu dedkovi veľmi rád dáva bozky". Biden dodal, že testy na COVID-19 si robí každý deň.

 

Prečítajte si tiež: Joe Biden a Vladimir Putin budú rokovať o Ukrajine

 

Agentúra AP pripomenula, že Biden strávil víkend po Dni vďakyvzdania so svojou rodinou v Nantuckete a v pondelok bol jeho najmladší vnuk Beau (pomenovaný po Bidenovom zosnulom synovi) v Bielom dome, aby pomohol svojej babičke Jill Bidenovej privítať vianočný stromček.

 

img

 

Spomedzi vysokopostavených amerických politikov sa koronavírusom nakazili bývalý prezident Donald Trump a aj v Bidenovej administratíve sa vyskytlo niekoľko prípadov nákazy vrátane tlačovej tajomníčky Bieleho domu Jen Psakiovej.

 

Možno vás zaujme: Ukrajina stiahla na Donbas 125-tisíc vojakov. Ide o polovicu celého personálu ozbrojených síl

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies