Joe Biden kritizuje Donalda Trumpa za jeho postoj k Rusku

NETKY.SK • 3 September 2020, 09:02 • 2 min
Joe Biden kritizuje Donalda Trumpa za jeho postoj k Rusku

Kandidát demokratov na post hlavy USA Joe Biden v noci na štvrtok vyslal jasnú kritiku voči súčasnému prezidentovi Spojených štátov Donaldovi Trumpovi.

slovakia

left justify in out

Vyčítal mu, že podľa neho nedostatočne reagoval voči Ruskej federácii v súvislosti s otrávením ruského opozičného politika Alexeja Navaľného. Biden to napísal na svojom Twiteri i webovej stránke.

 

Za úžasného

Kandidát na prezidenta napísal, že Trump sa opätovne odmieta vzoprieť prezidentovi Ruska Vladimírovi Putinovi. "Jeho mlčanie v súvislosti s otrávením Navaľného je toho posledným príkladom," napísal s tým, že Kremeľ podľa neho opätovne použil novičok. Spôsob tohto útoku je podľa Bidena dôkazom o tom, kto ho spôsobil. "Kremeľ si bezpochyby myslí, že môže konať beztrestne," uviedol. "Donald Trump odmietol postaviť sa Putinovi a označil ho za "úžasného človeka".

 

img

 

Toto chce urobiť

"Ako prezident urobím to, čo Trump neurobí: vyvodím zodpovednosť voči Putinovmu režimu za jeho zločiny," zdôraznil Biden na Twitteri. Dlhoročný kritik Kremľa Navaľnyj je hospitalizovaný v berlínskej nemocnici Charité.

 

Do nemeckej metropoly ho previezli letecky z nemocnice v sibírskom meste Omsk, kam sa na hospitalizáciu dostal po núdzovom pristátí lietadla. Počas letu do Moskvy mu totiž prišlo zle a neskôr stratil vedomie. Hovorca nemeckej spolkovej vlády Steffen Seibert v stredu informoval, že toxikologické testy v nemeckom vojenskom laboratóriu vydali "nespochybniteľný dôkaz" o tom, že Navaľného otrávili novičokom. Toto údajné otrávenie už stihli odsúdiť Francúzi, Nemci, NATO, Európska únia, NATO, USA i Veľká Británia.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Michal redaktor

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona