Jobbik žiada vládu, aby deklarovala, že za migračnú vlnu môže USA

NETKY.SK • 20 August 2015, 17:27 • 2 min
Jobbik žiada vládu, aby deklarovala, že za migračnú vlnu môže USA

BUDAPEŠŤ - Maďarská vláda by mala deklarovať, že za migračnú vlnu, ktorá prichádza do Maďarska, môžu Spojené štáty, pretože zasahovali do vnútorných záležitostí Sýrie a Afganistanu, ktoré dovtedy dokázali udržať na uzde islamských extrémistov.

slovakia

left justify in out

Vyhlásil to dnes v Budapešti podpredseda ultrapravicovej opozičnej strany Jobbik János Volner.

 

Podľa agentúry MTI podpredseda Jobbiku dodal, že vládna strana Fidesz rieši iba následky problémov migrácie. "Skutočné riešenie tohto problému spočíva vo vytvorení samostatnej pohraničnej stráže, v zatvorení migrantov do zberných táborov a vo vyhostení narušiteľov hraníc," povedal Volner.

V budapeštianskych tranzitných zónach pri troch najväčších železničných staniciach, z ktorých prvú otvorili 8. augusta pri Východnej stanici (Keleti pályaudvar), boli aj dnes stovky migrantov.

 

Zóny sú vybavené základnými zdravotnými a hygienickými službami v podchode na Barrosovom námestí, ktoré môžu migranti využiť na báze dobrovoľnosti.

Vytvorením tranzitných zón, ktorých služby prevádzkuje magistrát, sa má dosiahnuť, aby sa migranti nesústreďovali na iných verejných priestranstvách.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies