Jobbik: Terorizmus sa prisťahoval do Európy, Maďarsko sa musí brániť

NETKY.SK • 9 Január 2015, 16:25 • 2 min
Jobbik: Terorizmus sa prisťahoval do Európy, Maďarsko sa musí brániť

BUDAPEŠŤ - Barbarskou a podlou akciou v Paríži sa v stredu "prisťahoval" do Európy terorizmus, podobný čin sa môže časom zopakovať aj v Maďarsku.

slovakia

left justify in out

Vyhlásil to dnes v Budapešti predseda ultrapravicovej opozičnej strany Jobbik Gábor Vona, ktorý zdôraznil, že Maďarsko potrebuje detailný akčný plán.
     

Podľa agentúry MTI predseda Jobbiku inicioval zvolanie protiteroristického fóra expertov parlamentných frakcií, navrhol stiahnutie maďarských vojakov z ázijských krajín, pretože tí podľa jeho slov plnia v prvom rade americké záujmy. Ako dodal, Maďarsko by malo obnoviť možnosť trestu smrti a zaviesť nulovú toleranciu voči prisťahovalectvu.
     

"Európa si doposiaľ strkala hlavu do piesku, odteraz však treba uznať, že viac prisťahovalcov už neznesie," konštatoval Vona, ktorý ostro kritizoval premiéra Viktora Orbána za jeho nedôveryhodný a prázdny prejav dnes ráno.
     

Orbán v pravidelnom rozhovore pre verejnoprávny rozhlas povedal, že "teraz treba hovoriť hlasom duše a nie rozumu, pretože obete ešte ani len nepochovali". Maďarskí politici sa podľa jeho vyjadrenia musia snažiť, aby bolo Maďarsko v tomto neistom svete bezpečné. Premiér deklaroval, že by bolo potrebné ochrániť krajinu pred prisťahovalcami.
     

Vona podotkol, že nejde o jednorazovú akciu, ale o začiatok tendencie. Prisťahovalectvo sa teraz vplyvom tlaku západnej Európy presunie viac na východ, na čo sa Maďarsko musí včas pripraviť, dodal predseda Jobbiku, podľa ktorého treba zdôrazniť, že Európa má problém s terorizmom a nie s islamskou vierou a kultúrou.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies