Jobbik: Ten, kto bol chudobný, je teraz ešte chudobnejší

NETKY.SK • 17 Október 2013, 12:22 • 2 min
Jobbik: Ten, kto bol chudobný, je teraz ešte chudobnejší

BUDAPEŠŤ - Napriek sľubom vlád, ktoré vládli v uplynulých rokoch, sa bohatí ľudia v Maďarsku stali bohatšími a chudobní ešte chudobnejšími, vyhlásilo dnes pri príležitosti Medzinárodného dňa boja proti chudobe opozičné ultrapravicové Hnutie za lepšie Maďarsko-Jobbik.

slovakia

left justify in out

Vo vyhlásení zverejnenom agentúrou MTI predseda sociálneho výboru Jobbiku Tamás Sneider poukázal na skutočnosť, že vplyvom krízy sa ďalej prehĺbila priepasť medzi bohatými a chudobnými. Predchádzajúce vlády Maďarskej socialistickej strany (MSZP) i Fideszu zavádzali, keď tvrdili, že "teraz je potrebné utiahnuť si opasky, potom však už bude lepšie.

Predseda MSZP Attila Mesterházy v tejto súvislosti vyhlásil, že po zmene režimu má Maďarsko prvýkrát vládu, ktorá bojuje proti chudobným a nie proti chudobe.

"Orbánova vláda výrazne prehĺbila priepasť medzi príjmami bohatých a chudobných. Ich zrejmou politikou je, čím viac získať pre seba a čím viac zobrať iným," vyhlásil Mesterházy, podľa ktorého to je dôvodom, prečo pol milióna detí nemá každý deň potrebné množstvo potravín patričnej kvality, pol milióna ľudí je bez práce a ďalších pol milióna ľudí bez akéhokoľvek príjmu a podpory.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies