Jobbik považuje verdikt v kauze nehody Slovenky za poburujúci

NETKY.SK • 25 November 2013, 18:51 • 2 min
Jobbik považuje verdikt v kauze nehody Slovenky za poburujúci

BUDAPEŠŤ - Piatkové rozhodnutie súdu v kauze občianky SR Evy V., ktorá vlani pod vplyvom alkoholu spôsobila v Maďarsku dopravnú nehodu so štyrmi obeťami, ako aj umožnenie jej odchodu z väzenia do domácej väzby, považuje opozične ultrapravicové Hnutie za lepšie Maďarsko-Jobbik za poburujúce. Podľa agentúry MTI to dnes uviedol v Budapešti poslanec Jobbiku István Apáti.

slovakia

left justify in out

Okresný súd v Gödöllö odsúdil Slovenku v piatok 22. novembra na šesť rokov nepodmienečného odňatia slobody vo väzení s najnižším stupňom stráženia, pričom po odpykaní dvoch tretín trestu ju bude možné podmienečne prepustiť. Z trestu podľa verdiktu odrátajú 15 mesiacov strávených vo vyšetrovacej väzbe. Súd ju oslobodil spod obvinenia z trestného činu ohrozenia cestnej premávky. Apáti kritizoval, že Eve V. súd vymeral z možnej sadzby piatich až desiatich rokov väzenia trest blízky najnižšiemu. Navyše podľa jeho slov zvyšný možný čas trestu - dva roky a deväť mesiacov - by mala stráviť v nápravnovýchovnom ústave s najnižším stupňom stráženia.

Do výkonu trestu sa započíta aj tretina času stráveného v domácej väzbe, preto čím neskôr sa zrodí právoplatný rozsudok na odvolacom súde, tým je to lepšie pre obvinenú, zdôraznil poslanec Jobbiku. Súčasne dodal, že domáce väzenie je v luxusnom apartmánovom dome, v ktorom sa na recepcii musí zahlásiť aj polícia pri vykonávaní dohľadu nad Slovenkou. Z piatkového rozsudku podľa Apátiho vyplýva poznatok, že ak má niekto dostatok peňazí na expertov a advokáta, tak sa ľahko vyhne trestu pri akomkoľvek vážnom trestnom čine. Tento mimoriadne mierny verdikt je hanbou maďarského súdnictva a zboru sudcov, preto v tejto súvislosti by bolo potrebné otvoriť otázku zodpovednosti sudcu, podčiarkol poslanec Jobbiku István Apáti.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies