Jobbik podá žalobu kvôli predraženému obstarávaniu hraničných zábran

NETKY.SK • 4 November 2015, 16:34 • 2 min
Jobbik podá žalobu kvôli predraženému obstarávaniu hraničných zábran

BUDAPEŠŤ - Maďarská opozičná ultrapravicová strana Jobbik podá žalobu kvôli predraženej výstavbe hraničných zábran, informoval dnes agentúru MTI podpredseda Jobbiku István Apáti.

slovakia

left justify in out

Podľa jeho slov boli odpovede vlády na otázky týkajúce sa cien v procese obstarávania projektu zábran proti ilegálnym migrantom na hraniciach so Srbskom a Chorvátskom rozporuplné a netransparentné. Jednotlivé položky boli v porovnaní s cenami na trhu predražené päťnásobne, v niektorých prípadoch až osemnásobne.

 

Podpredseda Jobbiku poznamenal, že jeho strana podporuje výstavbu plota proti migrantom, avšak nemôže nečinne hľadieť na rozkrádanie verejných financií.

Apáti vyjadril názor, že prípad napĺňa skutkovú podstatu trestného činu sprenevery. Poznamenal, že ak zlodej krádežou spôsobí verejnú hrozbu, tak musí rátať s prísnejším trestom. "Čo si zaslúžia tí, ktorí spreneverili verejné financie v krízovej humanitárnej situácii?" položil otázku opozičný politik.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona