Jobbik: Orbán musí odstúpiť, neplatné referendum je prehrou celého Maďarska

NETKY.SK • 3 Október 2016, 09:58 • 2 min
Jobbik: Orbán musí odstúpiť, neplatné referendum je prehrou celého Maďarska

BUDAPEŠŤ - Neplatné referendum neznamená porážku pre vládnucu stranu Fidesz, ale pre celé Maďarsko, reagoval predseda ultrapravicovej opozičnej strany Jobbik Gábor Vona na dnešný plebiscit o utečeneckých kvótach. Šéf Jobbiku súčasne vyzval premiéra Viktora Orbána, aby odstúpil, informovala agentúra MTI.

slovakia

left justify in out

Väčšina voličov podľa Vonu svojím prístupom k referendu nevyslala odkaz Bruselu ale premiérovi Orbánovi. Maďarskí voliči podľa neho dali najavo, že sa viac ako migrácie obávajú prílišnej moci Orbánovej vlády.

 

Vona vyjadril presvedčenie, že Brusel sa bude zaujímať iba o to, či bolo referendum platné. Podľa predbežných výsledkov však kvôli nízkej účasti zrejme nebude. "Brusel to nemilosrdne využije proti Maďarsku," zdôraznil Vona s poznámkou, že Orbán musí odstúpiť, pretože v tejto situácii nedokáže na európskom poli obhájiť záujmy Maďarska.

Predseda Jobbiku teraz považuje za nevyhnutné novelizovať ústavu Maďarska tak, aby nebolo možné v Maďarsku aplikovať migračné kvóty.

 

Účasť pri 98,56-percentnom spracovaní údajov dosiahla - pri voličoch hlasujúcich priamo v Maďarsku - 43,86 percenta.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies