Jobbik naďalej trvá na referende o členstve Maďarska v EÚ

NETKY.SK • 23 Apríl 2015, 12:16 • 2 min
Jobbik naďalej trvá na referende o členstve Maďarska v EÚ

BUDAPEŠŤ - Maďarská ultrapravicová opozičná strana Jobbik naďalej trvá na tom, že v budúcnosti bude potrebné uskutočniť ľudové hlasovanie o členstve Maďarska v Európskej únii. Predseda parlamentnej frakcie Jobbiku Dániel Kárpát o tom dnes hovoril v komerčnej spravodajskej televízii Hír TV.

slovakia

left justify in out

Podľa jeho slov referendum, ktoré bolo pred vstupom Maďarska do EÚ, bolo zavádzajúce a obsahovalo polopravdy. "Občania by o tom, kde si predstavujú perspektívu svojej krajiny, mali rozhodnúť až vtedy, keď budú mať poznatky o výhodách a nevýhodách tohto členstva," konštatoval Kárpát.

 

"Jobbik už dávno tvrdí, že členstvo Maďarska v únii nám spôsobuje vážne hospodárske škody. Vláda bloku strán Fidesz-KDNP mala už dávno pripraviť zhodnotenie tohto členstva," zdôraznil opozičný politik, podľa ktorého maďarské národné hospodárstvo poškodzujú najmä siete nadnárodných spoločností.

 

Pritom však predseda Jobbiku Gábor Vona v stredu na schôdzke parlamentného výboru pre rozvoj podnikania povedal, že Maďarsko by v blízkej budúcnosti z EÚ nemalo vystúpiť.

 

Predseda podľa Hír TV tiež vyjadril podporu zahraničným automobilkám, ktorých výrobné závody sa usadili v Maďarsku. "Každý Maďar je hrdý na tieto podniky, ktoré sú v Maďarsku, a všetci máme záujem na tom, aby sa im dlhodobo darilo," konštatoval Vona.

(spravodajca TASR Ladislav Vallach) dem

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona