Jobbik dal Orbánovi tvrdú podmienku, za ktorú podporí novelu ústavy

NETKY.SK • 19 Október 2016, 05:07 • 2 min
Jobbik dal Orbánovi tvrdú podmienku, za ktorú podporí novelu ústavy

BUDAPEŠŤ - Maďarská ultrapravicová opozičná strana Jobbik podporí návrh novely ústavy predsedu vlády Viktora Orbána iba v prípade, ak premiér odmietne všetky formy prisťahovalectva, teda aj tú, pri ktorej občianstvo cudzinci získajú prostredníctvom nákupu štátnych dlhopisov.

slovakia

left justify in out

Podľa agentúry MTI Vona dnes rokoval s Orbánom medzi štyrmi očami. Schôdzku predseda Jobbiku označil za neúspešnú, pretože sa mu nepodarilo premiéra presvedčiť, že obchod s prisťahovaleckými dlhopismi je zlou konštrukciou.

 

"Nechceme chudobných, ale ani bohatých migrantov. Nechcem chudobných, ale ani bohatých teroristov. Nech sem neposiela prisťahovalcov Jean-Claude Juncker, ale ani Antal Rogán (pozn. TASR: minister riadiaci Kabinet úradu predsedu vlády)," zdôraznil Vona na tlačovej konferencii po schôdzke s Orbánom.

 

Jobbik podľa slov svojho predsedu 8. novembra podporí návrh novely ústavy iba v prípade, že novela zakáže aj prisťahovalectvo prostredníctvom nákupu obligácií.

 

Orbán minulý týždeň predložil parlamentu návrh úpravy ústavy, ktorý zakazuje do Maďarska presídliť mimoeurópskych cudzincov. Na území Maďarska bude môcť podľa tohto návrhu žiť prisťahovalec iba na základe individuálneho posúdenia jeho žiadosti maďarskými orgánmi v zmysle zákonov schválených maďarským Národným zhromaždením.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies