Joaquim Rodríguez z Kaťuše po tejto sezóne ukončí kariéru

NETKY.SK • 11 Júl 2016, 14:15 • 2 min
Joaquim Rodríguez z Kaťuše po tejto sezóne ukončí kariéru

ANDORRA - Španielsky cyklista Joaquim Rodríguez po tejto sezóne ukončí aktívnu činnosť. Tridsaťsedemročný jazdec o tom informoval v pondelok ráno na tlačovej konferencii tímu Kaťuša počas prvého voľného dňa na Tour de France v Andorre.

slovakia

left justify in out

"Rád by som oznámil, že toto je môj posledný súťažný ročník. Chcem prestať vtedy, keď mám ešte výkonnosť na dobrej úrovni. Milujem tento šport, nemenil by som nič na týchto skvelých rokoch v pozícii profesionála. Ďakujem mojej rodine a každému, kto ma podporoval počas kariéry," povedal Rodríguez.


"El Purito", ako znie prezývka rodáka z Barcelony, vstúpil do profesionálnej cyklistiky v roku 2001 s tímom ONCE-Eroski. V kariére dosiahol niekoľko významných víťazstiev, dvakrát sa tešil na jesennej monumentálnej klasike Okolo Lombardska (2012, 2013), raz ovládol Valónsky šíp (2012), z etapových pretekov dosiahol prvenstvo na Okolo Katalánska (2010, 2014) či Okolo Baskicka (2015). V prvej trojke sa dokázal umiestniť na každom z troch podujatí GrandTour. To, že Rodríguez patrí medzi najkonzistentnejších jazdcov poslednej dekády, svedčia aj jeho tri prvenstvá v hodnotení UCI WorldTour (2010, 2012, 2013).


Po deviatich etapách Tour de France 2016 mu patrí piata priečka, za držiteľom žltého dresu Christopherom Froomom zaostáva o 37 sekúnd. Informoval portál Cyclingnews.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona