Joan Jett uvedie do Rock'n'rollovej siene slávy Miley Cyrus

NETKY.SK • 9 Apríl 2015, 09:03 • 2 min
Joan Jett uvedie do Rock'n'rollovej siene slávy Miley Cyrus

BRATISLAVA - Americkú hudobníčku Joan Jett a jej sprievodnú kapelu The Blackhearts uvedie do Rock'n'rollovej siene slávy speváčka Miley Cyrus.

slovakia

left justify in out

Slávnostné uvedenie sa uskutoční 18. apríla v Clevelande. Ako uviedol prezident Rock'n'rollovej siene slávy Greg Harris, Cyrus a Jett sa navzájom obdivujú a raz dokonca spolu vystúpili v talkšou Oprah Winfrey.


Okrem Joan Jett and The Blackhearts sa členmi siene slávy stanú aj Ringo Starr, ktorý dostane Cenu za hudobnú výnimočnosť, ďalej Green Day, Lou Reed, Stevie Ray Vaughan & Double Trouble, Bill Withers, The Paul Butterfield Blues Band a formácii The "5" Royales udelia Early Influence Award. Spomínaných hudobníkov uvedú Paul McCartney, Fall Out Boy, Patti Smith, John Mayer, Stevie Wonder, Peter Wolf a Steve Cropper. Na ceremoniáli vystúpia Beck, Dave Grohl, Joe Walsh, Tom Morello so Zacom Brownom, John Legend a Jimmie Vaughan.


Všetci spomínaní hudobníci, ktorých uvedú do Rock'n'rollovej siene slávy, vydali debutovú nahrávku minimálne pred 25 rokmi, čím splnili jedno z hlavných nominačných kritérií. Green Day debutovali v roku 1989 EP nahrávkou 1,000 Hours, čiže sa do Rock'n'rollovej siene slávy dostanú hneď v prvý rok po splnení tejto podmienky. Zosnulého Loua Reeda uviedli do siene už v roku 1996 ako člena kapely The Velvet Underground, teraz mu túto poctu udelia posmrtne za jeho sólovú tvorbu. Ringo Starr je v sieni už od roku 1988, keď ho tam uviedli ako člena The Beatles. Ostatní traja členovia tejto kapely sa odvtedy stali členmi siene aj ako sóloví interpreti. O tom, koho uvedú do Rock'n'rollovej siene slávy, rozhoduje viac ako 700 interpretov, historikov a ľudí z hudobného priemyslu.
Informácie pochádzajú z webstránky rockhall.com a archívu agentúry SITA.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies