Joan Baez vystúpi 11. októbra v Bratislave

NETKY.SK • 18 Marec 2014, 09:16 • 2 min
Joan Baez vystúpi 11. októbra v Bratislave

BRATISLAVA - Americká folková speváčka Joan Baez vystúpi 11. októbra v Bratislave. Sedemdesiattriročná hudobníčka, ktorá v auguste 1969 hrala aj na legendárnom festivale Woodstock, sa predstaví v Aegon aréne Národného tenisového centra (NTC). Vstupenky na podujatie si bude možné kúpiť v sieti Eventim od 40 eur.

slovakia

left justify in out

Joan Chandos Báez sa narodila 9. januára 1941. Debutový eponymný album vydala v novembri 1960, pričom odvtedy na trh uviedla viac ako dve desiatky štúdiových nahrávok. Zatiaľ posledná má názov Day After Tomorrow (2008). Na konte má tiež niekoľko živákov či kompilácií. Známa aktivistka začala v 60. rokoch minulého storočia spolupracovať s kolegom Bobom Dylanom, ku ktorému sa pripojila aj v 70. rokoch minulého storočia v rámci jeho turné Rolling Thunder Revue. Začiatkom nasledujúcej dekády sa stretávala s už zosnulým spoluzakladateľom a bývalým šéfom firmy Apple Steveom Jobsom. Držiteľka ceny Grammy za celoživotný prínos na Slovensku po prvý raz vystúpila v roku 1989, a to na Bratislavskej lýre. V roku 2008 sa predstavila aj na festivale Bažant Pohoda v Trenčíne. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies