Jo Nesbo vydá pokračovanie príbehu o detektívovi Harrym Holem

NETKY.SK • 22 Február 2016, 16:20 • 2 min
Jo Nesbo vydá pokračovanie príbehu o detektívovi Harrym Holem

ŠTOKHOLM - Švédska agentúra Salomonsson, zastupujúca nórskeho autora Jo Nesba, oficiálne potvrdila vydanie jedenástej knihy zo série príbehov, v ktorých vystupuje známy detektív Harry Hole.

slovakia

left justify in out

Novinka by mala byť publikovaná v marci 2017 v Nórsku. Bližšie informácie o obsahu pripravovanej knihy agentúra dosiaľ nezverejnila. Päťdesiatpäťročný spisovateľ by mal rukopis odovzdať v auguste tohto roka.


Jo Nesbo sa v mladosti venoval profesionálne futbalu, no pre zranenie musel kariéru ukončiť. Ako spisovateľ debutoval v roku 1997 románom Flaggermusmannen, ktorý je prvou knihou zo série so spomínaným detektívom Harrym Holem. V slovenčine vyšla v roku 2014 pod názvom Netopierí muž.

 

Ďalšími románmi v tejto sérii sú Šváby, Zrada, Bohyňa pomsty, Diablova hviezda, Spasiteľ, Snehuliak, Pancierové srdce, Prízraky a Polícia. Okrem toho má na konte tiež diela ako Headhunters - Lovci mozgov, Syn, Krv na snehu či Polnočné slnko, pričom sa venuje aj tvorbe pre deti. Na celom svete sa predalo viac než 23 miliónov kópií jeho kníh. Je tiež spevákom a gitaristom rockovej kapely Di Derre.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies