Jo Nesbo sa stretne so svojimi fanúšikmi v bratislavskom kníhkupectve

NETKY.SK • 10 Apríl 2015, 12:57 • 2 min
Jo Nesbo sa stretne so svojimi fanúšikmi v bratislavskom kníhkupectve

BRATISLAVA - Na Slovensko zavíta v máji Jo Nesbo, jeden z najoceňovanejších a najpredávanejších spisovateľov súčasnosti. Nórsky autor krimi románov sa so svojimi slovenskými fanúšikmi stretne v stredu 6. mája v kníhkupectve Martinus.sk v Bratislave na exkluzívnej besede spojenej s autogramiádou.

slovakia

left justify in out

Iba v rodnom Nórsku predal 55-ročný Jo Nesbo už viac než dva milióny svojich diel, čo je pri počte 4,5 milióna obyvateľov neuveriteľné číslo. Jeho knihy vyšli vo vyše 40 jazykoch a 140 krajinách sveta, vďaka tomu sa zaradil medzi najprekladanejších autorov na svete. Na Slovensko Nesba pozvalo vydavateľstvo Ikar, ktoré na našom trhu vydáva jeho knihy, pri príležitosti osláv svojich 25. narodenín.

 

V bratislavskom kníhkupectve na Obchodnej ulici sa 6. mája od 19. hodiny uskutoční jediná slovenská beseda s autorom a po nej bude nasledovať autogramiáda pre fanúšikov. Lístky si budú môcť záujemcovia zakúpiť na stránke kníhkupectva. "Záujem o stretnutie s Nesbom je obrovský - v priebehu pár hodín sa na udalosti na Facebooku zapísali stovky ľudí a momentálne je to už viac ako 1800 záujemcov. Program tohto podujatia zahrnie aj premietanie dokumentu Po stopách Harryho Holea (hlavná postava z celej série autorových kníh)," informovala TASR za Martinus.sk Anna Porubcová.

 

"Mrazivé" severské krimi je žáner, ktorý sa stal na Slovensku, rovnako ako vo svete, veľmi obľúbeným a značnú zásluhu na tom nesie práve spisovateľ Jo Nesbo. V mladosti úspešný prvoligový futbalista po zranení vyštudoval ekonómiu a stal sa z neho finančný analytik. Založil populárnu hudobnú skupinu Di Derre, ale stále ho to ťahalo smerom k písaniu.

 

Z kníh Jo Nesba vydaných na Slovensku sa doteraz predalo takmer 200.000 výtlačkov. Vyhľadávaný autor v rámci svojho turné navštívi aj Prahu a Budapešť.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona