Jo Nesbo poznal Slovensko dosiaľ cez futbal, teraz sa chystá zliezať Tatry

NETKY.SK • 6 Máj 2015, 16:41 • 2 min
Jo Nesbo poznal Slovensko dosiaľ cez futbal, teraz sa chystá zliezať Tatry

BRATISLAVA - Na Slovensku je prvýkrát. Do Bratislavy prichádzal s tým, že o krajine v srdci Európy už čosi vedel. Spájal si ju najmä s futbalom ešte z čias Československa.

slovakia

left justify in out

Nórsky spisovateľ kriminálok Jo Nesbo má teraz niekoľko dní na to, aby Slovensko spoznal o čosi lepšie. A nebude ho spoznávať len v hlavnom meste. Chystá sa aj do Tatier. Je totiž vášnivý lezec a chystá sa zliezať aj naše hory.
     

Práve kopce a zeleň Nesboa po príchode do Bratislavy prekvapili. "Než som prišiel na Slovensko, vedel som viac vecí, ale najsilnejší dojem ešte z detstva som mal z kartičiek futbalových tímov, ktoré človek dostával, keď si kúpil žuvačky. Deti si ich zbierali. Ja som mal na stene logo futbalového tímu z Bratislavy. A to bol od detstva môj jediný kontakt so Slovenskom. Keď som prišiel, bol som prekvapený, aké je to tu kopcovité, aká zelená krajina to je. To ma prekvapilo," opísal svoje prvé dojmy zo Slovenska. 
     

Ocenil aj krásy historického centra Bratislavy. "Bol som sa prejsť v Starom meste a bol som prekvapený z toho, aké je pekné," povedal na tlačovej konferencii v Bratislave. Najbližšie dva dni strávi v Tatrách. Nesbo má totiž rád horolezectvo a keď sa mu naskytla možnosť loziť po slovenských horách, rád ju využije. "V Tatrách budem dva dni loziť. Videl som fotografie a Tatry vyzerajú úžasne," uviedol. Na hory sa chystá aj v Maďarsku, kam odcestuje zo Slovenska.
     

S lezením začal preto, lebo sa bál výšok. Tvrdí, že naň nemá talent, no úplne mu prepadol. "Bol to pokus o vnútornú komunikáciu s vlastným ja. Úplne som mu prepadol. Lezenie je pre mňa ako droga," vyznal sa Nesbo. Loziť chodí s ľuďmi, ktorí sú podľa neho oveľa lepší lezci ako on. "A často mi pripomínajú, keď začínam mať pocit, že už som príliš sebavedomý, že nemám zas taký talent," dodal s úsmevom.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies