Jo Nesbo podpisoval v Prahe svoju poslednú detektívku s Harrym Holeom "Policie"

NETKY.SK • 4 Máj 2015, 18:04 • 2 min
Jo Nesbo podpisoval v Prahe svoju poslednú detektívku s Harrym Holeom "Policie"

PRAHA - Nórsky spisovateľ Jo Nesbo mal dnes popoludní v pražskom Paláci kníh Luxor autogramiádu, na ktorej podpisoval český preklad svojej poslednej detektívky so svojráznym hrdinom, kriminalistom Harrym Holeom.

slovakia

left justify in out

Nesbo sa s touto kultovou postavou, ktorú čitatelia buď milovali alebo nenávideli, románom "Policie" dočasne rozlúčil, povedal Českému rozhlasu hovorca kníhkupectva Petr Šašek.
     

Nesbo na tlačovej konferencii v Prahe, do ktorej sa vrátil po troch rokoch, povedal, že si chce od svojho najslávnejšieho hrdinu na čas odpočinúť, nevylúčil ale, že sa k nemu niekedy v budúcnosti vráti.
     

"Sľúbil čitateľom, že keď sa tá séria s Holeom naozaj skončí, istotne to poznajú a potom nebude už žiadne zmŕtvychvstanie," uviedla prekladateľka Nesboových kníh do češtiny Kateřina Krištůfková. 

 


     

Povedala, že autorove romány sú "svižné, čitateľné, zaujímavé, čitateľa rozhodne uchvátia". Dodala, že po rokoch, ktoré nad nimi strávila, sa jej prekladajú "čím ďalej, tým lepšie", keďže si zvykla na jeho štýl. Čitatelia sa podľa nej stotožňujú s Harrym Holeom, ktorý má množstvo vlastných problémov, a sú im blízke aj celospoločenské témy, ktoré autor do kníh zakomponováva. 
       

Jeden z najznámejších severských autorov je prekladaný do vyše 40 jazykov sveta. Okrem detektívok napísal aj niekoľko kníh pre deti, ktoré vrelo prijali. Ešte pred písaním kníh bol známy vďaka kapele Di Derre, v ktorej je hlavným spevákom a textárom, informoval Český rozhlas.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona