Jiří Rusnok: Česko odovzdávame v lepšej kondícii, ako sme ho prevzali

NETKY.SK • 19 Január 2014, 14:52 • 2 min
Jiří Rusnok: Česko odovzdávame v lepšej kondícii, ako sme ho prevzali

PRAHA - Český premiér v demisii Jiří Rusnok dnes v televíznom programe Otázky Václava Moravca povedal, že novej vláde (Bohuslava Sobotku) odovzdáva krajinu v lepšej kondícii, ako ju prevzal.

slovakia

left justify in out

Najväčšie problémy podľa neho čakajú nových ministrov dopravy a práce a sociálnych vecí. "Trvám na tom, že krajinu odovzdávame v lepšej kondícii, ako sme ju preberali," citoval ho server Novinky.cz. Rusnok priznal, že niektoré body programového vyhlásenia sa jeho vláde nepodarilo splniť. Premiér v demisii obhajoval svojho ministra práce a sociálnych vecí, ktorý sa vraj "problémy snažil riešiť operatívne. Vďaka bohu za pána ministra a držím palce novej nástupkyni, pretože situácia je zložitá. Pevne verím, že už výplaty dávok nebudú meškať....." Za najhorší rezort označil ministerstvo dopravy, pretože je v najužšom kontakte so súkromnou sférou a stavebný biznis je podľa neho tvrdý. Nechcel hovoriť o tom, s kým mal vo vláde problémy, ale priznal, že "absolvoval osobný rozhovor s jedným ministrom", pretože mu už dochádzala trpezlivosť. Meno nepovedal. Za najväčší problém novej vlády považuje sľub dodržať schodok štátneho rozpočtu pod troma percentami bez toho, aby sa zvyšovali dane. Domnieva sa, že poplatky u lekárov sa nemali rušiť, v zdravotníctve budú chýbať. V závere povedal, že po kresle premiéra smútiť nebude a už sa teší na prácu v bankovej rade Českej národnej banky, ktorá ho čaká.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies