Jiří Mádl sa na divadelné dosky vráti v úlohe autistu

NETKY.SK • 17 September 2014, 13:32 • 2 min
Jiří Mádl sa na divadelné dosky vráti v úlohe autistu

PRAHA - Český herec, scenárista a režisér Jiří Mádl si zahrá v divadelnej hre na motívy knihy Marka Haddona Čudná príhoda so psom uprostred noci (2003). Rovnaká kniha ho pritom inšpirovala aj k nakrúteniu rodinnej komédie Pojedeme k moři (2014), ktorá bola jeho režisérskym debutom.

slovakia

left justify in out

Dvadsaťsedemročný rodák z Českých Budějovíc v inscenácii stvárni autistického chlapca. Hra mala premiéru vlani v Londýne a pod názvom Podivný případ se psem si ju už mohli pozrieť diváci a diváčky v Brne, Ostrave, Liberci či Kladne. Pražské Divadlo Kalich ju plánuje uviesť na budúci rok v apríli.

 

"Cítim k tej látke záväzok. Lákala ma aj tá rola, to je niečo, čo som v tom filme nevyužil. Ja som tam nemal autistického chlapca. Hovoril som si, že keď sa vrátim do divadla, tak by som chcel nejakú výzvu. A hrať autistu je výzva pre každého herca, aj keď možno prvoplánová," povedal v rozhovore pre portál iDNES.cz herec, ktorého vraj k návratu na divadelné dosky inšpirovala jeho priateľka. "Ukecala ma na to moja slečna, ktorá je veľká divadelníčka. Povedala, že raz za päť rokov by som nejaké divadlo mal robiť," dodal. 

 

Jiří Mádl sa narodil 23. októbra 1986. Do povedomia divákov a diváčok sa dostal úlohou v komédii Snowboarďáci (2004). Následne sa objavil v snímkach ako Ro(c)k podvraťáků (2006), Rafťáci (2006), Gympl (2007), Taková normální rodinka (2008), Bathory (2008), V perine (2011), Štyri slnká (2012), Probudím se včera (2012) či eŠteBák (2012). V apríli sa do kín dostal jeho film Pojdeme k moři (2014), pre ktorý napísal aj scenár. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies