Jiří Macháček ovláda texty už tri týždne pred nakrúcaním

NETKY.SK • 30 Január 2015, 14:59 • 2 min
Jiří Macháček ovláda texty už tri týždne pred nakrúcaním

PRAHA - Český herec Jiří Macháček sa učí scenáre k filmom vždy v dostatočnom predstihu.

slovakia

left justify in out

"Texty sa učím vždy tak, aby som minimálne tri týždne pred natáčaním ten scenár vedel, aby keď prídem na pľac a točili by sme namiesto nejakého obrazu iný obraz, aby som s tým nemal žiaden problém,“ povedal v rozhovore pre agentúru SITA.

 

"Ale v podstate nejde iba o texty. Aby ste si v tom filme mohli naozaj zahrať a neboli ste zaťažený nejakým pamäťovým handicapom, aby sa to nedalo nazvať len nejakým účinkovaním, tak je pre mňa oslobodzujúce vedieť ten text tri týždne dopredu,“ vysvetlil 48-ročný rodák z Litoměříc. Ako ďalej dodal, nikdy sa texty neučí od slova do slova. "Ja sa snažím sa ten text neučiť, len si ten scenár proste čítam a čítam si ho stále dookola. Memorovaniu sa bránim, bránim sa tomu nejako si to vtĺkať do tej pamäte a snažím sa to čo najviac odďaľovať, až napokon zistím, že sa mi ten text vybavuje už sám, že už som ho proste nasiakol,“ uzavrel.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies