Jiří Drahoš je spojený s migráciou, ale inzerát bol zbytočný, tvrdí Zeman

NETKY.SK • 19 Január 2018, 06:25 • 2 min
Jiří Drahoš je spojený s migráciou, ale inzerát bol zbytočný, tvrdí Zeman

PRAHA - Prezident Miloš Zeman si nemyslí, že by mu inzerát, v ktorom spolok Priatelia Miloša Zemana varuje pred jeho protikandidátom Jiřím Drahošom, v kampani nepomohol.

slovakia

left justify in out

Podľa neho to ale nemení nič na tom, že jeho súper v boji o prezidentské kreslo je spojený s migráciou.

 

"Pán Drahoš je spojený s migráciou, v tomto prípade ide o pravdivú tému. Vlani v júni v Lucerne vyhlásil, že 2600 imigrantov pokojne znesieme. Pretože migrácia je citlivá téma, tak spojenie pána Drahoša s migračným prístupom je logické a oprávnené," vyhlásil Zeman na margo inzerátu a dodal, že mu v kampani skôr nepomôže. Naznačil tiež, že o ňom nevedel.

 

V inzeráte, ktorý sa vo štvrtok objavil v niektorých českých denníkoch sa píše: "Stop imigrantom a Drahošovi. Táto zem je naša!" a nabáda k voľbe Zemana. Jeho zadávateľom je firma Euro - Agency, ktorá podľa Zemanovho transparentného účtu pred prvým kolom prezidentských volieb v Česku zaplatila 1,8 miliónov Kč práve za inzerciu v dennej tlači. Jeden z českých denníkov k inzerátu prikladá aj reakciu Jiřího Drahoša: "Presne tento typ lží a dezinformácií som očakával. Je to obyčajné ohováranie. Súhlasím iba s časťou Stop imigrantom. Nikto z nás tu vlny imigrantov nechce," povedal Drahoš.

 

Zeman sa v relácii oprel aj do premiéra Andreja Babiša za jeho slová, že by sa mal zbaviť svojho kancelára Vratislava Mynářa a poradcu Martina Nejedlého. Zo slov súčasného českého prezidenta však vyplynulo, že s Babišom ako šéfom ďalšej českej vlády počíta a že stranám poskytne medzi prijatím demisie a menovaním novej vlády dostatok času na rokovanie.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona