Jima Carreyho zažalovala matka zosnulej expriateľky

NETKY.SK • 12 Október 2016, 12:28 • 2 min
Jima Carreyho zažalovala matka zosnulej expriateľky

LOS ANGELES - Kanadsko-americký herec Jim Carrey čelí ďalšej žalobe v súvislosti s úmrtím bývalej priateľky Cathriony White, ktorá vlani v septembri spáchala samovraždu. Rodáka z kanadského Newmarketu tentoraz zažalovala matka zosnulej maskérky Brigid Sweetman.

slovakia

left justify in out

White našli 28. septembra 2015 mŕtvu v jej dome v Los Angeles, pričom podľa záverov pitvy spáchala samovraždu predávkovaním sa liekmi na predpis. Pri tele našli okrem liekov aj list na rozlúčku, v ktorom spomínala nedávny rozchod s Carreym. S tým sa zoznámila v roku 2012, po pár mesiacoch sa rozišli, no neskôr vzťah obnovili. Dvojica sa opäť rozišla štyri dni pred tým, než White zomrela.


Jej matka v žalobe tvrdí, že lieky, ktorými sa 30-ročná Írka predávkovala, boli v skutočnosti Carreyho. Ten si ich údajne nechal predpísať na falošné meno Arthur King a podľa Sweetman ich dal jej dcére, hoci vedel, že má sklony k depresii a v minulosti sa už pokúsila spáchať samovraždu. Obvinila ho tiež, že White nakazil troma pohlavnými chorobami bez toho, aby ju upozornil na svoje diagnózy. Následne sa ju vraj snažil cez svojich právnikov umlčať, pričom sa voči nej správal vulgárne. Podľa súdnych dokumentov Sweetman požaduje odškodné za porušenie zákona o zodpovednom poskytovaní liekov na predpis či pokrytie výdavkov na pohreb.


Sweetman sa následne v stanovisku pre médiá vyjadrila, že by sa Carrey mal hanbiť tiež za to, ako verejne očierňuje jej zaťa Marka Burtona, ktorý minulý mesiac podal na herca podobnú žalobu. V nej špecifikoval, že sa White cítila v dôsledku pohlavných ochorení nesebavedomo a myslela si, že si po rozchode s Carreym už nenájde partnera, čo sa vraj tiež podpísalo na jej rozhodnutí spáchať samovraždu. So svojimi pocitmi sa údajne zverila aj samotnému hercovi v liste krátko pred smrťou a v roku 2013 v SMS správach, no Carrey ju vraj prinútil mlčať.


Na najnovšie obvinenia reagoval v mene 54-ročného herca právnik Marty Singer, podľa ktorého sa Sweetman pridala k Burtonovi, aby profitovali zo smrti White. "Je pochopiteľné, že matka, ktorá prišla o dcéru, bude hľadať niekoho, koho z toho môže viniť. Ale smerovaním jej smútku a hnevu voči Jimovi Carreymu tak, že sa pridá k pokusu vyťažiť z jej smrti, sa pani Sweetman vydala rovnako temnou cestou ako Mark Burton," uzavrel Singer.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies