Jim Jarmusch sa vracia do kín s novinkou Paterson

NETKY.SK • 18 Január 2017, 14:44 • 2 min
Jim Jarmusch sa vracia do kín s novinkou Paterson

BRATISLAVA - Koncom januára prichádza do kín snímka kráľa amerického nezávislého filmu Jima Jarmuscha - Paterson. Asociácia slovenských filmových klubov (ASFK) sa pri tejto príležitosti rozhodla do kín priniesť kolekciu jeho filmových klasík.

slovakia

left justify in out

"Sedem titulov tohto režiséra môžu od štvrtka 19. januára diváci nájsť v kinách a vo filmových kluboch po celom Slovensku," TASR informovala za distribútora snímky Martina Pašteková z ASFK.

 

Filmoví fanúšikovia tak majú príležitosť pozrieť si na veľkých plátnach slovenských kín Jarmuschove diela Trvalá dovolenka (1980), Cudzejší ako raj (1984), Mimo zákon (1986), Tajomný vlak (1989), Noc na Zemi (1991), Mŕtvy muž (1995) a Káva a cigarety (2003).

 

 

Jim Jarmusch má na konte takmer 30 ocenení z celého sveta vrátane Veľkej ceny poroty z festivalu v Cannes za snímku Zlomené kvety (2005) i Zlatú palmu za najlepší krátky film - epizódu Káva a cigarety III (1993). Je už zvykom, že každý jeho nový film má premiéru práve na tomto prestížnom filmovom festivale.

 

"Od roku 1980 napísal a nakrútil 12 celovečerných hraných filmov, z ktorých väčšina zaujala kritikov aj divákov na celom svete. Každý jeho film je očakávaný ako kultúrna udalosť. Jarmuschove filmy sa vyznačujú mimoriadne originálnym štýlom, zmyslom pre humor a lakonickou filozofickosťou," hovorí na margo amerického nezávislého režiséra filmový kritik František Gyárfáš, ktorý uviedol v utorok (17. 1.) slávnostnú premiéru filmu Paterson v bratislavskom Kine Lumiére. Najnovší film Jima Jarmuscha príde do kín 26. januára, týždeň po uvedení kolekcie jeho snímok z rokov 1980 až 2003.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies