Jill Bidenová sa zdráha podľahnúť móde, no napriek tomu sa stala módnou ikonou!

NETKY.SK • 3 August 2021, 12:51 • 2 min
Jill Bidenová sa zdráha podľahnúť móde, no napriek tomu sa stala módnou ikonou!

Prvé dámy Spojených štátov amerických boli vždy v centre sledovanosti, najmä z módneho hľadiska. Momentálne sa pozornosť sústreďuje na Jill Bidenovú. Tá však búra predsudky a zaužívané spôsoby!

slovakia

left justify in out

Odborníci to nazývajú akousi módnou hrou, do ktorej sa zapojí každá prvá dáma bez ohľadu na to, či chce, alebo nie. "Móda prvej dámy je hra, ktorú hrajú 12 mesiacov v roku, takmer kedykoľvek, a sleduje ju celosvetová masa zanietených divákov," napísal denník New York Times. Jill Bidenová sa niekoľkokrát vyjadrila, že ju to prekvapuje. „Myslím, že je prekvapujúce, koľko existuje komentárov k tomu, čo mám na sebe,“ povedala pre Vogue. Denník New York Times tiež uviedol, že sa zdráha nechať za seba hovoriť svoje oblečenie a podľahnúť móde, no napriek tomu sa stala ikonou. 

 

img

 

Prečítajte si tiež: Takto sme Táňu Pauhofovú ešte nevideli!

 

Jill Bidenová nemá žiadnu stratégiu módnej diplomacie ani módnu taktiku. Napriek tomu dokázala, že existujú rôzne spôsoby, ako v módnom svete zabodovať. Dokonca šetrí planétu. Jej šaty sú recyklované z oblečenia z jej skrine. 

 

img

 

Dokazuje, že úspech sa dá dosiahnuť rôznymi spôsobmi. Jej prvá cesta mimo USA dopadla na výbornú, v zahraničí strávila 4 dni. Jej oblečenie nereprezentovalo iba USA, siahla aj po miestnych dizajnéroch. Čo viac, jej výber šiat plne reprezentoval motto olympijských hier: "Buďme lepší, spoločne - pre planétu a pre ľudí." Tohtoročné LOH majú byť najzelenšou olympiádou v histórii. Prvá dáma sa v Tokiu predviedla v jedinom novom modeli, a to v saku a nohaviciach značky Ralph Lauren, ktoré sú súčasťou rovnošaty amerických športovcov.

 

Nebolo to prvýkrát, kedy sa Bidenová  objavila v niečom, čo už mala niekedy predtým na sebe. Niektoré kúsky má v šatníku už niekoľko rokov. Do Tokia priletela v červených šatách z módneho domu Narcisa Rodrigueza, tie isté si vzala už v júni na návštevu vakcinačného centra na Floride. Kvetinový model, v ktorom si vyšla na večeru s premiérom Jošihidem Sugoi a jeho ženou Mariko, zvolila aj pre summit lídrov skupiny G7.

 

Bidenová udáva nový trend

Bidenová presadzuje pravidlo, že ak človek svoje oblečenie miluje, nemusí sa ho zbavovať, najmä ak sa v ňom cítite skvele. A ak toto môže urobiť tá najsledovanejšie žena na svete, môže to robiť každý.

 

img

 

Niekomu sa takáto recyklácia oblečenie nezdá dôležitá, a dokonca až do 21. storočia to bolo u známych osobností prakticky nevídané. Napríklad Trumpová sa sem-tam objavila v rovnakom kúsku, väčšinou však volila modely, ktoré verejnosť ešte nevidela. Recyklovala aspoň svoju obuv. Dnes je asi najznámejšou osobou, ktorá presadzuje opakované nosenie oblečenia britská vojvodkyňa Katherine, manželka princa Williama. 

 

Nie je to jediná novinka, ktorú so sebou Jill Bidenová do Bieleho domu priniesla. Prvýkrát v histórii sa stalo, že  prvá dáma pracuje. Bidenová sa nevzdala svojho zamestnania, ako to zvyčajne manželky prezidentov robia. Naďalej sa venuje svojej profesii.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona