Jill Bidenová bude opäť učiť v škole!

NETKY.SK • 7 September 2021, 13:47 • 2 min
Jill Bidenová bude opäť učiť v škole!

WASHINGTON - Prvá dáma Spojených štátov Jill Bidenová bude od utorka prezenčne vyučovať anglický jazyk na vysokej škole Northern Virginia Community College (NOVA). Bidenová je historicky prvou ženou, ktorá počas manželovho výkonu funkcie prezidenta USA pracuje na plný úväzok.

slovakia

left justify in out

Bidenová učila počas pandémie z Bieleho domu formou dištančného vyučovania. Podľa vlastných slov sa už však nevedela dočkať, keď bude môcť učiť prezenčne. "Existujú veci, ktoré nemôžete nahradiť, a ja sa nemôžem dočkať toho, keď sa vrátim do triedy." Manželka amerického prezidenta pracuje v NOVA od roku 2009.

 

Prečítajte si: Jill Bidenová sa zdráha podľahnúť móde, no napriek tomu sa stala módnou ikonou!

 

Americká profesorka komunikácie Tammy Vigilová z Bostonskej univerzity pre AP povedala, že pracujúca prvá dáma je raritou. Jill Bidenová, ktorá má už 70 rokov, podľa nej razí novú cestu pre seba a svoje nástupkyne vo funkcii. Byť prvou dámou USA predovšetkým znamená účasť na mnohých oficiálnych podujatiach. Manželky amerických prezidentov často verejne vystupujú aj bez svojich manželov. V USA môže byť prvá dáma dokonca priamo poverovaná aj štátnickými úlohami. V parlamentnej demokracii nemá manželka hlavy štátu také významné postavenie ako v krajinách s prezidentským systémom.

 

Jill Bidenová v spojitosti so zvolením svojho manžela za 46. prezidenta USA oznámila, že bude naďalej pokračovať vo svojej pedagogickej činnosti aj v role prvej dámy USA. Chce, aby si ľudia vážili pedagógov a ocenili ich prínos pre spoločnosť.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona