Ježiškovi pred Vianocami napísalo vyše 100-tisíc detí, tisíce ich písalo aj z Taiwanu

NETKY.SK • 15 Január 2018, 15:26 • 2 min
Ježiškovi pred Vianocami napísalo vyše 100-tisíc detí, tisíce ich písalo aj z Taiwanu

BRATISLAVA – Vyše 100-tisíc detí zo Slovenska a 50 ďalších krajín napísalo pred uplynulými Vianocami Ježiškovi v rámci 19. ročníka Vianočnej pošty.

slovakia

left justify in out

Ako informovala hovorkyňa Slovenskej pošty Martina Macková, deti mohli svoje pozdravy, tajné želania a kresbičky posielať od 9. novembra do 23. decembra na adresu 999 99 Ježiško. Deťom, ktoré uviedli spiatočnú adresu, Ježiško posielal odpoveď a darček. S listami a pohľadnicami deti poslali Ježiškovi aj takmer 1 300 kresbičiek. Najkrajšia, ktorú vyberie odborná porota, sa tradične stane námetom budúcej detskej vianočnej poštovej známky. Cieľom Vianočnej pošty je podporovať tradície vo forme klasickej listovej korešpondencie.

Najviac listov prišlo Ježiškovi tradične zo Slovenska. Druhou najviac zastúpenou krajinou bol Taiwan, odkiaľ napísalo takmer 7 600 detí, čo je v porovnaní s rokom 2016 o takmer 3 000 viac. Deti posielali svoje pozdravy aj z exotických krajín ako Bahrajn, Brazília, Čína, India, Kazachstan, Japonsko či Malajzia. Od Ježiška si najčastejšie želali hračky, mobilný telefón, športové potreby, spoločenské hry, hudobné nástroje a školské potreby.

 

„Medzi detskými želaniami sa však pomerne často objavovali aj tie nemateriálne, napríklad, aby bola rodina na Vianoce spolu alebo aby na celom svete vládla vianočná nálada. Veľmi ma teší, že projekt, ktorý Slovenská pošta organizuje už takmer 20 rokov, stále vyvoláva záujem detí nielen na Slovensku, ale aj v zahraničí,“ povedal generálny riaditeľ Slovenskej pošty Róbert Gálik.

 

Uzavrel, že počas fungovania projektu prišlo na adresu 999 99 Ježiško do Rajeckej Lesnej, kde má Ježiško oficiálnu poštovú schránku, takmer 1,8 milióna želaní a kresbičiek od detí z celého sveta.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies