Jevgenij Pľuščenko v Soči možno len v súťaži družstiev

NETKY.SK • 26 December 2013, 10:03 • 2 min
Jevgenij Pľuščenko v Soči možno len v súťaži družstiev

MOSKVA - Súťaž družstiev bude mať v olympijskom programe premiéru. Podľa reglementu by v nej mali štartovať iba tí krasokorčuliari, ktorí sa predstavia aj v súťaži jednotlivcov.

slovakia

left justify in out

Ruský krasokorčuliar Jevgenij Pľuščenko na domácom šampionáte prekvapujúco nestačil na Maxima Kovtuna a nevybojoval si tak priamu nomináciu na zimné olympijské hry v Soči.

Trojnásobný majster sveta a olympijský víťaz z Turína 2006 následne vyhlásil, že sa na februárových ZOH pravdepodobne predstaví iba v súťaži družstiev. Informovala o tom agentúra AP.

Tridsaťjedenročný Pľuščenko viedol na majstrovstvách Ruska po krátkom programe, ale nakoniec s Kovtunom prehral o takmer šesť bodov. "Myslím si, že dám prednosť súťaži tímov a u jednotlivcov prepustím miesto niekomu mladšiemu a perspektívnejšiemu," citovala agentúra R-Sport ruskú krasokorčuliarsku ikonu. Pľuščenko priznal, že sa na jeho výkone prejavila dlhá súťažná prestávka po operácii chrbta.

Súťaž družstiev bude mať v olympijskom programe premiéru. Podľa reglementu by v nej mali štartovať iba tí krasokorčuliari, ktorí sa predstavia aj v súťaži jednotlivcov. V oboch olympijských súťažiach by na základe zisku ruského titulu mal teda štartovať Kovtun, no podľa Pľučenkovho trénera Alexeja Mišina to ešte nie je isté. "Obsadenie olympijských súťaží bude ešte len riešiť Ruská krasokorčuliarska federácia spolu s ministerstvom športu. To, čo Jevgenij povedal, bolo v emóciách po voľnej jazde," povedal Mišin.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies