Jesseniova lekárska fakulta chce prístroje za 7,9 milióna eur

NETKY.SK • 23 Máj 2015, 15:47 • 2 min
Jesseniova lekárska fakulta chce prístroje za 7,9 milióna eur

BRATISLAVA - Martinská Jesseniova lekárska fakulta Univerzity Komenského v Bratislave chce obstarať prístroje pre výskum a vývoj. Celková hodnota zákazky má pritom byť 7,9 milióna eur.

slovakia

left justify in out

Vyplýva to z predbežného oznámenia o verejnom obstarávaní, ktoré zverejnil Vestník verejného obstarávania. Prístrojové vybavenie pritom chcú obstarať pre projekt s názvom Podpora excelentného výskumu v Univerzitnej nemocnici Martin zabezpečením komplementarity s onkologickým výskumom Jesseniovej lekárskej fakulty v Martine.


Zákazka sa delí na šesť častí. V prvej časti plánujú obstarať prístroje pre výskum a vývoj, ktoré budú používať pri excelentnej diagnostike a terapii onkologických ochorení. Nosnú časť prístrojov využijú aj pre špecifické operačné zákroky spojené s odberom biologického materiálu a pri zavádzaní nových diagnostických a terapeutických postupov. V druhej časti plánujú obstarať endoskopy a príslušenstvo k nim, ktoré budú používať rovnako najmä pri odberoch biologického materiálu a pri zavádzaní miniinvazívnych diagnostických a terapeutických procesov.

 

Ďalším predmetom zákazky sú zobrazovacie zariadenia, ktoré využijú pri presnej diagnostike nádorových ochorení či cielenom odbere tkaniva na ďalšie vyšetrenie. V štvrtej časti chcú obstarať laboratórne prístroje, ktoré budú používať na diagnostiku viacerých onkopatologických stavov. Fakulta chce získať aj mikroskopy pre presnú a cielenú diagnostiku typu a štádia onkologického ochorenia. V poslednej časti zákazky chcú obstarať monitorovacie zariadenia na sledovanie vybraných parametrov pri rôznych skupinách onkologických pacientov. S využitím týchto zariadení budú môcť zabezpečiť funkčnú diagnostiku u pacientov s nádorovým ochorením a komplexné sledovanie pacientov počas a po diagnostických a terapeutických zákrokoch.


Projekt počíta s využitím prostriedkov v rámci Operačného programu Výskum a vývoj.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies