Jesenný One Day Jazz Fest ponúkne svetovú inštrumentálnu a spevácku špičku

NETKY.SK • 23 November 2015, 10:35 • 2 min
Jesenný One Day Jazz Fest ponúkne svetovú inštrumentálnu a spevácku špičku

BRATISLAVA – Pozornosť fanúšikov jazzu sa v týchto dňoch sústredí do bratislavského Istropolisu, kde sa 24. a 25. novembra uskutoční Jesenný One Day Jazz Fest. Jeho organizátor Martin Valihora dáva do pozornosti, že podujatie po prvýkrát vo svojej histórii prinesie doslova svetovú bubenícku smršť.

slovakia

left justify in out

V line-up totiž tento raz žiaria mená dvoch najväčších celebrít súčasnej bubeníckej scény, sú nimi držiteľ Grammy Award, uznávaný jazzový bubeník Antonio Sánchez a bubenícka hviezda latinjazzu, člen projektu Volcán, Horacio El Negro Hernandez.

 

Prvý festivalový deň v utorok 24. novembra otvorí slovenská speváčka Anita Soul, po nej to budú Antonio Sánchez & Migration a José James. Anita Soul sa predstaví s vlastným projektom a odpremiéruje nové skladby z pripravovaného albumu, ktorý chce vydať budúci rok. Sprevádzať ju budú Martin Valihora (bicie), Eugen Vizváry (klávesy), Michal Bugala (gitara), Peter Raitl (perkusie) a Richard Csino (basgitara). Antonio Sánchez je jedným z najrešpektovanejších súčasných bubeníkov, ktorý zažiaril v spolupráci s Patom Methenym. Do Bratislavy prichádza s projektom Migration, ktorý uvádza od roku 2011. Antonio Sánchez sa aktuálne preslávil i ako autor hudby k oscarovému filmu Birdman. Prvý deň festivalu uzavrie vystúpenie headlinera José Jamesa, amerického speváka a gitaristu, ktorý Slovensko naposledy navštívil pred dvoma rokmi s koncertným programom k albumu No Beginning No End, ktorý znamenal prielom v jeho kariére. Na One Day Jazz Festivale poteší charizmatický hip-hopový jazzman svojich fanúšikov vlastnými verziami skladieb od legendárnej speváčky Billie Holiday.

 

Druhý festivalový deň sa predstavia Pavel Morochovič Trio, Ben Williams & Sound Effect a Volcán. Novoobjavený nadaný klavirista Pavel Morochovič sa predstaví s Jurajom Griglákom a Martinom Valihorom. Ben Williams prichádza na festival s projektom Sound Effect – hudobným počinom, ktorý naposledy upútal skladbou a rovnomenným albumom Coming Of Age a ktorého začiatky sa spájajú s rokom 2011, kedy Ben vydal debutový album State Of Art. Na Slovensko sa vracia aj jedna z hlavných hviezd festivalu, klavirista Gonzalo Rubalcaba, držiteľ ceny Latin Grammy, držiteľ Grammy a až 15 nominácií na ocenenie Grammy. Spolupracovník Chicka Coreu, Herbieho Hancocka, Chrisa Pottera a mnohých ďalších hviezd predvedie na One Day Jazz Feste svoj projekt Volcan.

 

Popri množstve známych a uznávaných mužských hviezd sa na Pódiu mladých talentov slovenskej scény objaví talentovaná mladá dáma, nádejná speváčka Sisa Feher, Slovenka žijúca v Londýne, ktorá rozbieha medzinárodnú kariéru. 

 

Vstupenky na festival sú dostupné v sieti Ticketportal. TASR informovala PR manažérka Adriana Čahojová.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies