Jesennú časť veľtržnej sezóny otvoria zdravotnícke výstavy

NETKY.SK • 21 September 2010, 07:08 • 2 min
Jesennú časť veľtržnej sezóny otvoria zdravotnícke výstavy

Jesennú časť veľtržnej sezóny otvoria zdravotnícke výstavy

slovakia

left justify in out

img

V dňoch 23. až 25. septembra sa v areáli Incheba Expo Bratislava uskutoční súbor medzinárodných výstav zameraných na zdravotníctvo: Slovenské dentálne dni, Slovmedica a Non-Handicap. Komplex zdravotníckych výstav na ploche 6200 m2 predstaví ponuku vyše 120 vystavovateľov z Českej republiky, Číny, Lichtenštajnska, Maďarska, Nemecka, Rumunska, Švajčiarska, Talianska a Slovenska.
      Slovenské dentálne dni sú miestom stretnutia zubných lekárov, sestier, laborantov, dentálnych hygienikov, ale výstavu si so záujmom prezrie aj široká verejnosť dbajúca o zdravie svojho chrupu.
      Významnou časťou sa na organizovaní podujatia podieľa a na odbornú stránku dohliada Únia dentálnych výrobcov a predajcov. Kvalitu a odbornosť bohatého sprievodného programu garantujú Slovenská komora zubných lekárov a Slovenská stomatologická spoločnosť. Dôležitou súčasťou programu tohtoročných Slovenských dentálnych dní je Medzinárodný stomatologický kongres so sekciami pre zubných lekárov a zubné sestry.
      Na výstave bude medzi novinkami predstavený špeciálny stojan na zubnú kefku fungujúci na princípe UV lampy, ktorá likviduje baktérie zo zubnej kefky, supermoderný panoramatický röntgen aj intraorálna kamera.
      Výstavy Slovmedica a Non-Handicap prezentujú to najnovšie z vybavenia nemocníc, prístroje a nástroje pre ošetrovanie pacientov, pomôcky, ktoré zmierňujú bolesť a uľahčujú rekonvalescenciu ležiacich či predmety dennej potreby pre zjednodušenie života postihnutých ľudí. V sekcii noviniek si návštevníci na sebe zdarma vyskúšajú pôsobenie dvoch inteligentných prístrojov.
      Diagnostický prístroj AMP je neinvazívny analyzátor krvi. Bez bolestivého pichnutia dokáže určiť hodnoty až 117 parametrov z krvi. Napovie o celkovom krvnom obraze, stave centrálneho nervového systému, stave srdcovo-cievneho komplexu, vyhodnotí funkčné hodnoty pľúc, funkčné parametre pečene a obličiek a vzájomné prepojenie enzýmových systémov s imunitným systémom. Takéto vyšetrenie je absolútne bezbolestné a trvá len do šiestich minút.
      Druhou zaujímavou novinkou je prístroj Plason. Ide o liečebný prístroj, ktorý likviduje zápaly v tele. Aj táto metóda je rýchla a pacientovi nespôsobuje bolesť. Prístroj vyrába exogénny oxid dusnatý. Po dlhoročných výskumoch sa zistili výnimočné účinky tejto látky pri liečení nehojivých rán, preležanín, parodontitíde, diabetickej nohe, nádoroch či pri dezinfekcii.
      Medzi novinkami nájde verejnosť aj viscerálny pás, ktorý spaľuje tuk vyplavovaním toxických látok a znižuje cholesterol. Ľuďom s obmedzenou mobilitou a ich rodinám výrazne pomôže externá schodišťová sedačka.
      Výstavy sú miestom stretnutia lekárov, sestier a ľudí pracujúcich v rôznych odvetviach zdravotníctva práve vďaka kvalitnému odbornému sprievodnému programu. V tomto roku sa koná súbor medzinárodných konferencií s názvom "Celoživotné vzdelávanie zdravotníckych pracovníkov, zdravotníckych záchranárov a edukácia pacienta", ktoré sa konajú pod záštitou popredných odborných lekárskych inštitúcií.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies