Jerochinov doživotný dištanc oficiálny aj podľa IAAF

NETKY.SK • 24 September 2013, 15:07 • 2 min
Jerochinov doživotný dištanc oficiálny aj podľa IAAF

MONAKO - Súper slovenského chodca Mateja Tótha z vlaňajších olympijských pretekov na 50 km Igor Jerochin so športom na súťažnej úrovni skončil.

slovakia

left justify in out

Druhý raz v kariére ho prichytili pri dopingu a Všeruská atletická federácia mu už začiatkom septembra anulovala všetky jeho výsledky od februára 2011 a uložila doživotný dištanc, ktorý teraz potvrdila Medzinárodná asociácia atletických federácií (IAAF). Rus sa ocitol na zozname 27 atlétov, ktorých IAAF potrestala za uplynulý mesiac. Usvedčili ho na základe porovnania s údajmi v biologickom pase.

Prvý raz Jerochin prekročil hranice dovoleného v roku 2008, keď mal pozitívny nález na erytropoetín. Odslúžil si dvojročné zastavenie činnosti. Vlani na olympijských hrách v Londýne dokráčal do cieľa mužskej päťdesiatky na piatom mieste. Matej Tóth bol ôsmy, ale vo výsledkovej listine sa pre Rusov delikt posunie na siedme miesto.

Stop na štyri roky dostali ukrajinská sedembojárka Ľudmila Josypenková a rumunská maratónkyňa Simona-Raula Maximová. Zvyšní atléti budú stáť pol roka až dva roky.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies