Jeremy Clarkson sa dohodol s napadnutým producentom Top Gearu

NETKY.SK • 24 Február 2016, 14:09 • 2 min
Jeremy Clarkson sa dohodol s napadnutým producentom Top Gearu

LONDÝN - Bývalý moderátor motoristickej relácie Top Gear Jeremy Clarkson a predstavitelia British Broadcasting Corporation (BBC) uzavreli mimosúdnu dohodu s producentom tohto programu Oisinom Tymonom, ktorého Clarkson vlani verbálne aj fyzicky napadol. Moderátor sa producentovi, ktorý jeho a BBC v novembri zažaloval za rasovú diskrimináciu a žiadal odškodné 100-tisíc libier, taktiež znovu ospravedlnil.

slovakia

left justify in out

"Rád by som sa Oisinovi Tymonovi znovu ospravedlnil za vlaňajší incident a jeho poľutovaniahodné následky. Chcem dôrazne zopakovať, že nič z toho, čo sa stalo, nebola jeho vina. Taktiež by som chcel povedať, že urážky, ktorým musel po tom incidente čeliť, sú neospravedlniteľné a je mi ľúto, že si tým musel prejsť. Som rád, že je táto záležitosť už uzavretá. Oisin bol vždy dôležitou súčasťou Top Gearu a želám mu do budúcnosti len to najlepšie," uviedol 55-ročný Clarkson, ktorý spoločne s predstaviteľmi BBC vyplatí producentovi odškodné, pričom by malo ísť o sumu vyššiu než spomínaných 100-tisíc libier.

 

Incident, pre ktorý musel Clarkson z Top Gearu odísť, sa odohral 4. marca. Moderátor napadol Tymona, pretože mu po nakrúcaní nezabezpečil teplé jedlo. Producent, ktorý mal zranené ústa, sa následne sám odviezol do nemocnice, pričom si myslel, že príde o prácu. Na moderátora preto ani nepodal oficiálnu sťažnosť vedeniu BBC. To sa o incidente dozvedelo až od samotného Clarksona, ktorého 10. marca suspendovali na neurčito, pričom pozastavili aj vysielanie Top Gearu. Fanúšikovia relácie na toto rozhodnutie zareagovali spustením online petície, prostredníctvom ktorej žiadali Clarksonov návrat. Podpísalo ju viac než milión ľudí.

 

Vedenie BBC spustilo vlastné vyšetrovanie, ktoré viedol riaditeľ BBC Scotland Ken McQuarrie. Ten výsledky odovzdal generálnemu riaditeľovi Tonymu Hallovi, ktorý 25. marca oznámil, že s Clarksonom pre porušenie interných predpisov neobnovia kontrakt. Jeho kolegovia Richard Hammond a James May následne oznámili, že s BBC nepredĺžia kontrakty a neskôr sa všetci traja dohodli na novej motoristickej relácii s americkou spoločnosťou Amazon. Prvá séria bude mať premiéru v roku 2016 na streamovacej službe Amazon Prime. Novými moderátormi Top Gearu sa stali Chris Evans, Matt LeBlanc, Sabine Schmitz, Chris Harris, Rory Reid a Eddie Jordan. Nové epizódy začnú vysielať v máji na stanici BBC Two.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona