Jeptoovej dopingový prípad sa bude riešiť 15. januára

NETKY.SK • 8 Január 2015, 12:05 • 2 min
Jeptoovej dopingový prípad sa bude riešiť 15. januára

NAIROBI - Kenská vytrvalkyňa Rita Jeptoová dostane šancu vysvetliť svoj pozitívny antidopingový test na erytropoetín. Termín 15. január stanovila Kenská atletická federácia (AK), prípad rieši jej lekárska a antidopingová komisia.

slovakia

left justify in out

Konanie sa uskutoční v sídle AK v Nairobi a predvolaní sú tiež Jeptoovej tréneri Claudio Berardelli a Noah Busienei, ako aj agent Federico Rosa. "Dúfame, že pojednávanie vnesie viac svetla do pozadia tejto aféry. Azda nám Jeptoová povie, čo sa stalo," uviedol prezident AK Isaiah Kiplagat pre supersport.com.

 

Rita Jeptoová je trojnásobnou víťazkou Bostonského maratónu a dvakrát, najnovšie 12. októbra, triumfovala v rovnakej disciplíne v Chicagu. Z užívania nedovolenej látky ju usvedčili výsledky septembrovej mimosúťažnej kontroly v Keni. Potvrdila ich aj analýza B-vzorky a teraz maratónkyni hrozí dištanc na dva roky. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies