Jennifer Lawrence venovala detskej nemocnici dva milióny dolárov

NETKY.SK • 14 Február 2016, 21:41 • 2 min
Jennifer Lawrence venovala detskej nemocnici dva milióny dolárov

BRATISLAVA - Americká herečka Jennifer Lawrence venovala dva milióny dolárov (v prepočte približne 1,77 milióna eur) na výstavbu nového oddelenia detskej nemocnice v jej rodnom Louisville v štáte Kentucky.

slovakia

left justify in out

Oddelenie bude určené pre deti, ktoré absolvovali rôzne operácie srdca. Dvadsaťpäťročná herečka okrem toho vyzvala ľudí, aby skúsili vyzbierať ďalšie dva milióny dolárov na doplnkové vybavenie.


Jennifer Shrader Lawrence začínala kariéru v seriáloch, cez ktoré sa postupne prepracovala k účinkovaniu vo filmoch. Prelomom v jej kariére bola dráma Zmrznutá kosť (2010), za výkon v ktorej ju nominovali na niekoľko cien vrátane Oscara a Zlatého glóbusu.

 

Celosvetovo známou sa však stala až v roku 2012 ako Katniss Everdeen z adaptácie dobrodružnej trilógie Hry o život. Postapokalyptickú hrdinku si zahrala aj v pokračovaniach s názvami Hry o život: Skúška ohňom (2013), Hry o život: Drozdajka 1 (2014) a Hry o život: Drozdajka 2 (2015). Za účinkovanie v dramédii Terapia láskou (2012) získala Zlatý glóbus a Oscara, pričom na druhé menované ocenenie ju znovu nominovali aj vďaka snímke Špinavý trik (2013). Vďaka tejto krimi dráme si napokon v roku 2014 odniesla Zlatý glóbus za Najlepší ženský herecký výkon vo vedľajšej úlohe. Jej zatiaľ tretí Zlatý glóbus jej tento rok vyniesla úloha v životopisnej snímke Joy (2015), za ktorú môže tento mesiac získať aj Oscara. Lawrence je známa aj ako mutantka Raven Darkhölme s prezývkou Mystique z komiksoviek X-Men: Prvá trieda (2011) a X-Men: Budúca minulosť (2014). Túto postavu stvárni aj vo filme X-Men: Apocalypse, ktorý by mali do slovenských kín uviesť 19. mája.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies