Jennifer Lawrence stvárni vojnovú fotografku

NETKY.SK • 3 Marec 2015, 11:07 • 2 min
Jennifer Lawrence stvárni vojnovú fotografku

LOS ANGELES - Americká herečka Jennifer Lawrence sa predstaví v pripravovanej adaptácii knihy It's What I Do: A Photographer's Life of Love and War, ktorú napísala vojnová fotografka Lynsey Addario.

slovakia

left justify in out

Zatiaľ nepomenovanú snímku bude režírovať Steven Spielberg. Oznámila to spoločnosť Warner Bros. po tom, ako získala práva na sfilmovanie. Addario v knihe vyrozprávala svoj životný príbeh o tom, ako fotoreportérka navštívila niektoré z najnebezpečnejších oblastí sveta. Mená ďalších členov hereckého obsadenia zatiaľ neoznámili.

 

Dvadsaťštyriročná Jennifer Lawrence začínala kariéru v seriáloch, cez ktoré sa postupne prepracovala k účinkovaniu vo filmoch. Prelomom v jej kariére bola dráma Zmrznutá kosť (2010), za výkon v ktorej ju nominovali na niekoľko cien vrátane Oscara a Zlatého glóbusu. Celosvetovo známou sa však stala až v roku 2012 ako Katniss Everdeen z adaptácie dobrodružnej trilógie Hry o život. Postapokalyptickú hrdinku si zahrala aj v pokračovaní s názvom Hry o život: Skúška ohňom (2013) a dvojdielnej adaptácii záverečnej knihy série s podtitulom Drozdajka, ktorej prvá časť sa do kín dostala v novembri a príbeh sa uzavrie tento rok. Predvlani získala Oscara za účinkovanie v romantickej dramédii Terapia láskou (2012), pričom na toto prestížne ocenenie ju znovu nominovali aj minulý rok vďaka snímke Špinavý trik (2013). Známa je tiež ako mutantka Raven s prezývkou Mystique z komiksoviek X-Men: Prvá trieda (2011) a X-Men: Budúca minulosť (2014).



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona