Jennifer Lawrence si zahrá v pripravovanej dráme Adama McKaya

NETKY.SK • 10 Jún 2016, 14:23 • 2 min
Jennifer Lawrence si zahrá v pripravovanej dráme Adama McKaya

BRATISLAVA - Americká herečka Jennifer Lawrence sa predstaví v pripravovanej dráme filmára Adama McKaya.

slovakia

left justify in out

Novinka sa zameria na medicínsku spoločnosť Theranos špecializujúcu sa na špecifické krvné testy, ktoré sa na rozdiel od tradičných odberov, robia len z kvapky krvi. Dvadsaťpäťročná rodáčka z Louisville by sa mala predstaviť ako jej zakladateľka, 32-ročná podnikateľka, Elizabeth Holmes. O produkciu projektu sa postará spoločnosť Gary Sanchez Productions.


Holmes založila Theranos ako 19-ročná v roku 2003. Firmu v súčasnosti vyšetrujú pre údajné nepresnosti spomínanej testovacej metódy, pričom za to môže čeliť dvojročnému zákazu viesť laboratórium na výskum krvi. Svojho času mala spoločnosť hodnotu 9 miliárd dolárov, tá sa však po informáciách o prešetrovaní výrazne znížila. Podľa magazínu Forbes je jej súčasná cena 800 miliónov dolárov (v prepočte približne 705 miliónov eur).


Jennifer Shrader Lawrence začínala kariéru v seriáloch, cez ktoré sa postupne prepracovala k účinkovaniu vo filmoch. Prelomom v jej kariére bola dráma Zmrznutá kosť (2010), za výkon v ktorej ju nominovali na niekoľko cien vrátane Oscara a Zlatého glóbusu. Celosvetovo známou sa však stala až v roku 2012 ako Katniss Everdeen z adaptácie dobrodružnej trilógie Hry o život.

 

Postapokalyptickú hrdinku si zahrala aj v pokračovaniach s názvami Hry o život: Skúška ohňom (2013), Hry o život: Drozdajka 1 (2014) a Hry o život: Drozdajka 2 (2015). Za účinkovanie v dramédii Terapia láskou (2012) získala Oscara a Zlatý glóbus, ktorý si odniesla aj za snímky Špinavý trik (2013) a Joy (2015). Lawrence je známa aj ako mutantka Raven Darkhölme s prezývkou Mystique z komiksoviek X-Men: Prvá trieda (2011), X-Men: Budúca minulosť (2014) a X-Men: Apocalypse (2016).
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies