Jennifer Lawrence sa predstaví na udeľovaní Oscarov

NETKY.SK • 15 Február 2014, 16:46 • 2 min
Jennifer Lawrence sa predstaví na udeľovaní Oscarov

BRATISLAVA - Známa herečka je prvou potvrdenou z hviezd, ktoré odovzdajú sošku Oscara víťazovi.

slovakia

left justify in out

Americká herečka Jennifer Lawrence sa predstaví počas odovzdávania cien americkej Akadémie filmových umení a vied. Dvadsaťtriročná herečka, ktorá v roku 2013 získala Oscara za účinkovanie vo filme Terapia láskou (2012) je prvou z hviezd, ktoré odovzdajú ocenenie víťazovi počas slávnostného ceremoniálu. Potvrdili to producenti 86. oscarového ceremoniálu Craig Zadan a Neil Meron.

 

Nominácie v 86. ročníku udeľovania Oscarov vyhlásili 16. januára prezidentka Akadémie Cheryl Boone Isaacs a herec Chris Hemsworth. Zoznamu kandidátov vládnu snímky Gravitácia a Špinavý trik, ktoré si vyslúžili po desať nominácií. Deväť má v hre dráma 12 rokov otrokom. Slávnostné udeľovanie prestížnych cien sa bude konať 2. marca v hollywoodskom Dolby Theatre, moderovať ho bude Ellen DeGeneres. 

 

Jennifer Lawrence začínala kariéru v seriáloch, cez ktoré sa postupne prepracovala k účinkovaniu vo filmoch. Prelomom v jej kariére bola dráma Zmrznutá kosť (2010), za výkon v ktorej ju nominovali na niekoľko cien vrátane Oscara a Zlatého glóbusu. Ďalšia veľká príležitosť prišla s filmom X-Men: Prvá trieda (2011), no skutočne ju preslávila až postava Katniss Everdeen z Hier o život (2012), za stvárnenie ktorej si vyslúžila aj pochvaly kritiky. Rok po získaní prvého Oscara za film Terapia láskou je Lawrence nominovaná na ďalšieho, a to za výkon vo vedľajšej úlohe v snímke Špinavý trik (2013). 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona