Jennifer Lawrence je podľa majiteľov kín hviezdou roka 2013

NETKY.SK • 2 Január 2014, 13:45 • 2 min
Jennifer Lawrence je podľa majiteľov kín hviezdou roka 2013

USA - Titul si herečka vyslúžila vďaka úspechu snímok Špinavý trik a Hry o život: Skúška ohňom, v ktorých si v roku 2013 zahrala. Rebríček zostavuje pravidelne od roku 1932 spoločnosť Quigley.

slovakia

left justify in out

Najväčšou hollywoodskou hviezdou roka 2013 je podľa majiteľov amerických kín herečka Jennifer Lawrence. Rebríček najvýnosnejších hercov a herečiek, ktorý zverejnila Quigley Publishing Company, vznikol na základe ankety medzi stovkami zástupcov kín. Herečka sa na pozíciu najväčšej hviezdy Hollywoodu prepracovala v rekordne krátkom čase po tom, ako ju v roku 2012 vyhlásili spolu s americkým hercom Josephom Gordon-Levittom za hviezdy zajtrajška. Na prvé miesto sa 23-ročná hviezda dostala najmä vďaka filmom Hry o život: Skúška ohňom (2013) a Špinavý trik (2013).

Na druhom mieste za Lawrence sa umiestnila ďalšia americká herečka Sandra Bullock, ktorá si v roku 2013 zahrala v snímkach Drsňáčky a Gravitácia. Na tretie miesto zaradili Bradleyho Coopera, štvrté miesto obsadil Tom Hanks a na piatom sa umiestnil Denzel Washington. Desiatku najväčších hviezd roka 2013 podľa spoločnosti Quigley uzatvárajú Leonardo DiCaprio, Tom Cruise, Brad Pitt, Hugh Jackman a Melissa McCarthy. Tohtoročnými hviezdami zajtrajška sa stali Amy Adams a James Franco. 

Jennifer Lawrence začínala v seriáloch, cez ktoré sa postupne prepracovala k účinkovaniu vo filmoch. Prelomom v jej kariére bola dráma Zmrznutá kosť (2010), za výkon v ktorej ju nominovali na niekoľko cien vrátane Oscara a Zlatého glóbusu. Ďalšia veľká príležitosť prišla s filmom X-Men: Prvá trieda (2011), v ktorom jej zverili rolu mutantky Mystique. Skutočne ju však preslávila až postava Katniss Everdeen z Hier o život (2012), za stvárnenie ktorej si vyslúžila aj pochvaly kritiky. Okrem ocenenia od Quigley Publishing Company, získala herečka aj titul zabávačka roka od Associated Press, časopis Forbes ju označil za jednu z najlepších herečiek a noviny New York Times ju zaradili medzi najvplyvnejších ľudí sveta. 

Informácie pochádzajú z webstránky www.aceshowbiz.com a archívu agentúry SITA.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies