Jennifer Lawrence a Amy Schumer spolu píšu scenár komédie

NETKY.SK • 27 August 2015, 14:44 • 2 min
Jennifer Lawrence a Amy Schumer spolu píšu scenár komédie

BRATISLAVA - Americké herečky Jennifer Lawrence a Amy Schumer spoločne píšu scenár zatiaľ nepomenovanej komédie, v ktorej plánujú aj stvárniť hlavné postavy.

slovakia

left justify in out

V rozhovore pre denník The New York Times to prezradila 25-ročná Lawrence.


"V tom filme budeme hrať sestry. Scenár už máme takmer hotový. Ide to samo, máme už približne sto strán. S Amy sme po kreatívnej stránke stvorené jedna pre druhú, je to tá najzábavnejšia skúsenosť môjho života. Ráno si vždy zavoláme a potom si navzájom posielame jednotlivé stránky scenára," vysvetlila herečka, ktorá sa s 34-ročnou Schumer spoznala len pred niekoľkými mesiacmi. "Poslala som jej e-mail po tom, ako som si pozrela Vykoľajenú. Napísala som jej, že neviem, kde začať, takže by som mala jednoducho povedať, že ju milujem. Chvíľu sme si posielali e-maily a potom sme prešli na textové správy," dodala Lawrence.


Jennifer Lawrence začínala kariéru v seriáloch, cez ktoré sa postupne prepracovala k účinkovaniu vo filmoch. Prelomom v jej kariére bola dráma Zmrznutá kosť (2010), za výkon v ktorej ju nominovali na niekoľko cien vrátane Oscara a Zlatého glóbusu. Celosvetovo známou sa však stala až v roku 2012 ako Katniss Everdeen z adaptácie dobrodružnej trilógie Hry o život. Postapokalyptickú hrdinku si zahrala aj v pokračovaní s názvom Hry o život: Skúška ohňom (2013) a dvojdielnej adaptácii záverečnej knihy série s podtitulom Drozdajka, ktorej prvá časť sa do kín dostala vlani v novembri a príbeh sa uzavrie tento rok. Predvlani získala Oscara za účinkovanie v romantickej dramédii Terapia láskou (2012), pričom na toto prestížne ocenenie ju znovu nominovali aj minulý rok vďaka snímke Špinavý trik (2013). Známa je tiež ako mutantka Raven Darkhölme s prezývkou Mystique z komiksoviek X-Men: Prvá trieda (2011) a X-Men: Budúca minulosť (2014). Túto postavu stvárni aj vo filme X-Men: Apocalypse, ktorý by mali uviesť do amerických kín 27. mája 2016.


Amy Schumer účinkuje od roku 2013 vo vlastnej komediálnej šou Inside Amy Schumer, za ktorú môže získať tento rok tri ceny Emmy. Okrem toho je známa napríklad zo spomínanej komédie Vykoľajená (2015), pre ktorú napísala aj scenár.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies