Jennifer Hudson si zahrá v televíznom muzikáli Hairspray Live!

NETKY.SK • 26 Apríl 2016, 13:00 • 2 min
Jennifer Hudson si zahrá v televíznom muzikáli Hairspray Live!

BRATISLAVA - Americká speváčka a herečka Jennifer Hudson sa predstaví v televíznom muzikáli Hairspray Live!. Tridsaťštyriročná rodáčka z Chicaga v Illinois stvárni Motormouth Maybelle.

slovakia

left justify in out

V projekte americkej televízie NBC bude účinkovať napríklad aj Harvey Fierstein, ktorý sa predstaví ako Edna Turnblad. Vďaka tejto úlohe v broadwayskom spracovaní muzikálu Hairspray pritom získal Tony Award.


Šesťdesiatjedenročný Fierstein má na starosti aj scenár pripravovanej novinky, na ktorej pracujú tiež režisér Kenny Leon, výkonní producenti Craig Zadan a Neil Meron, choreograf Jerry Mitchell. Autormi hudby a textov sú Marc Shaiman a Scott Wittman. Hairspray Live! bude mať premiéru 7. decembra.


Jennifer Hudson sa stala známou v roku 2004 ako finalistka tretej sezóny speváckej súťaže American Idol. Na konte má zatiaľ tri štúdiové albumy - Jennifer Hudson (2008), I Remember Me (2011) a JHUD (2014). Okrem spevu sa venuje aj herectvu a modelingu. Jej filmovým debutom bol muzikál Dreamgirls (2006), ktorý jej v roku 2007 vyniesol Oscara, Zlatý glóbus, cenu BAFTA, Critics' Choice Movie Award i Screen Actors Guild Award za herecký výkon vo vedľajšej úlohe. Následne si zahrala tiež v snímkach ako Sex v meste: Film (2008), Múr nárekov (2008), Winnie Mandela (2011) či Lullaby (2014) a v seriáli Empire (2015). Od novembra 2013 má hviezdu na hollywoodskom Chodníku slávy.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona