Jennifer Aniston zložila poklonu prezidentke Čaputovej

NETKY.SK • 29 Január 2021, 21:43 • 2 min
Jennifer Aniston zložila poklonu prezidentke Čaputovej

Americká herečka známa zo seriálu Priatelia, z viacerých amerických filmov či ako bývalá manželka Brada Pitta, vyslovila prostredníctvom sociálnej siete uznanie slovenskej prezidentke Zuzane Ćaputovej.

slovakia

left justify in out

Svetové dejiny 

V politike je podľa starých nepísaných pravidiel uvedené, že veľkými vládcami môžu byť prevažne muži. História si však pamätá aj veľké panovníčky, ktoré dokázali riadiť svoje územie. Spomeňme napríklad ešte zo staroveku egyptskú Kleopatru, ruskú cárovnú Katarínu II. Veľkú či uhorskú kráľovnú Máriu Teréziu z rodu Habsburgovcov, ktorá panovala aj na našom území.

 

img

 

Ženy opäť pri moci

Po dvoch svetových vojnách sa však k moci dostávali opäť prevažne muži. V poslednej dobe sa ale v politike čoraz viac objavujú aj ženy, a nie je to náhoda. Rovnakého názoru je aj americká herečka Jennifer Aniston. Na svojom Instagrame uverejnila do príbehu političky ženy z celého sveta, ktoré sa podieľajú na riadení svojich krajín. 

 

img

 

Oproti USA je Slovensko malá krajina. Preto si ceníme o to viac, že Jennifer si popri Angele Merkelovej, Kamile Harris či Jackinde Arden spomenula aj na našu prezidentku Zuzanu Čaputovú. 

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies