Jenner dostal cenu odvahy za to, že je Jennerová

NETKY.SK • 16 Júl 2015, 09:07 • 2 min
Jenner dostal cenu odvahy za to, že je Jennerová

LOS ANGELES - Na olympijských hrách v roku 1976 v Montreale získal Bruce Jenner desaťbojárske zlato, teraz je z neho žena a v stredu si prevzala Cenu odvahy Arthura Asha.

slovakia

left justify in out

Caitlyn Jennerová bola najväčšou hviezdou slávnostného večera ESPY Award v Los Angeles, kde televízna stanica ESPN oceňovala jednotlivcov aj kolektívy za výkony dosiahnuté v uplynulom roku.

 

"Táto premena bola pre mňa ťažšia, než som si dokázala predstaviť," povedala v 10-minútovom prejave 65-ročná Jennerová. O tom, že sa jej svet prevrátil naruby, sa v apríli zdôverila Diane Sawyerovej z televízie ABC. Práve jej smerovali prvé slová vďaky. Cenu jej odovzdala futbalistka Abby Wambachová, ktorá len nedávno získala s družstvom USA zlato na majstrovstvách sveta v Kanade.

 

"Nikdy som nemala v úmysle nikomu ublížiť, už vôbec nie svojim deťom," povedala tiež Jennerová, ktorá splodila ešte ako muž v troch manželstvách šiestich potomkov. V poslednom zväzku s Kris Kardashianovou bola navyše nevlastným otcom štyroch ďalších detí. Úrady potvrdili ich rozvod až v marci tohto roku.

 

Jenner sa tento rok priznal, že celý život sa cítil viac ako žena. Podstúpil hormonálnu terapiu, kozmetické zákroky a začal používať meno Caitlyn. Koncom júla zaradia do vysielania dokumentárny seriál o jeho premene z muža na ženu pod názvom "Som Cait".

 

"Transsexuáli si zaslúžia povzbudenie do života, potrebujú vašu úctu, pochopenie spoločnosti," uviedla Jennerová a pripomenula príbehy mladých ľudí, ktorí sa pre problémy so svojou identitou stávajú terčom násilia a týrania a neraz končia životy samovraždou.

 

Na slávnosť si obliekla krémovo biele šaty a nezabudla si povzdychnúť: "Dievčatá, bolo to vyčerpávajúce dostať sa do šiat, topánok, upraviť vlasy, mejkap. Prosím, aby ma módna polícia šetrila. Som v tom nová."




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies