Jendrišek zostáva v Nemecku, pôsobiskom druholigový Cottbus

NETKY.SK • 17 Jún 2013, 15:30 • 2 min
Jendrišek zostáva v Nemecku, pôsobiskom druholigový Cottbus

COTTBUS - Slovenský futbalový útočník Erik Jendrišek zostáva v Nemecku. Dvadsaťšesťročný rodák z Trstenej bude pôsobiť v druholigovom tíme Energie Cottbus.

slovakia

left justify in out

Informoval o tom spomenutý klub na svojej oficiálnej stránke s dôvetkom, že účastník majstrovstiev sveta 2010 v Juhoafrickej republike v pondelok predpoludním absolvoval vstupnú zdravotnú prehliadku a následne podpísal zmluvu až do roku 2016. "Jendrišek už v minulosti dokázal svoje kvality, teraz záleží na ňom, aby sa ukázal v správnom svetle aj v Cottbuse," vyhlásil pre klubový web tréner FC Energie Rudi Bommer.

Erik Jendrišek si v Nemecku obliekal dresy Hannoveru, 1. FC Kaiserslautern, Schalke 04 Gelsenkirchen a naposledy pôsobil vo Freiburgu, kde mu po skončení uplynulej sezóny vypršala platnosť zmluvy. Celkovo absolvoval 48 duelov v najvyššej súťaži a 90 zápasov v II. bundeslige, pričom skóroval 36-krát. Okrem toho hrával aj za MFK Ružomberok, ktorému pomohol v ročníku 2005/2006 k majstrovskému titulu a s 21 gólmi sa stal kráľom strelcov. Ľavonohý zakončovateľ absolvuje s novými spoluhráčmi v pondelok popoludní už aj prvú tréningovú jednotku. V Cottbuse bude nosiť na drese číslo 26.

Energie Cottbus obsadil v II. bundeslige 2012/2013 ôsmu pozíciu. Najväčším úspechom klubu je účasť vo finále národného pohára (DFB Pokal) v roku 1997.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona