Jendrišek končí v Cottuse, nechce hrať tretiu ligu

NETKY.SK • 8 Máj 2014, 15:41 • 2 min
Jendrišek končí v Cottuse, nechce hrať tretiu ligu

COTTBUS - Pôsobenie slovenského futbalistu Erika Jendriška v nemeckom klube Energie Cottbus sa chýli ku koncu. Už pred posledným 34. kolom II. nemeckej bundesligy je isté, že Cottbus opúšťa túto súťaž a slovenský útočník by mal zasa opustiť Cottbus.

slovakia

left justify in out

A to aj vzhľadom na klauzulu v zmluve, ktorá mu to umožňuje, pokiaľ jeho zamestnávateľ zostúpi do tretej ligy.

"Vychádzam z toho, že najbližšiu sezónu budem pôsobiť niekde inde. Tretia liga nie je pre mňa až taká zaujímavá," povedal Jendrišek pre Rádio Slovensko. 

 

Klub z bývalej NDR Energie Cottbus nazbieral v aktuálnom ročníku druhej najvyššej nemeckej súťaže v 33 zápasoch iba 25 bodov. Tridsaťšesťnásobný slovenský reprezentant Jendrišek odohral 28 stretnutí. Strelil v nich jeden gól a ďalšie tri pripravil spoluhráčom. Spokojnosť teda nie je namieste. "Bola to náročná sezóna najmä psychicky, keďže sa nám v klube nedarilo. Stojí za tým veľa faktorov, od zloženia kádra až po výmeny trénerov. Chýbalo nám stabilizovanie formy," podotkol 27-ročný rodák z Oravy Jendrišek. 

 

Bývalý majster Slovenska a najlepší strelec Corgoň ligy v drese Ružomberka (2005/2006) už pôsobil v Nemecku v piatich kluboch. Začínal v Hannoveri, pokračoval v Kaiserslauterne, Schalke 04, Freiburgu a teraz pravdepodobne končí jeho ročná anabáza v Cottbuse. Chce v budúcnosti zostať na bundesligových trávnikoch? "Nerobím rozdiely medzi krajinami. V Nemecku ma najviac poznajú, stále som sa tu cítil super. Sú tu veľmi navštevované ligy prvá aj druhá, ale nie som ani proti zmene krajiny. Uvidíme,“ dodal Jendrišek.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies