Jendrichovský: V Steel aréne tak skoro hrať nebudeme

NETKY.SK • 16 Január 2014, 09:35 • 2 min
Jendrichovský: V Steel aréne tak skoro hrať nebudeme

KOŠICE - Lákavý experiment Steel aréna sa basketbalistkám Good Angels Košice nevydaril.

slovakia

left justify in out

Ich novembrový príchod do druhej najväčšej športovej haly na Slovensku sprevádzali očakávania a divácky záujem. Po troch zápasoch s nulou na konte z nej odchádzajú s rozpakmi a za asistencie piskotu fanúšikov. Zatiaľ čo prehra s ruským obrom z Jekaterinburgu sa zrodila po výbornom výkone, ďalšie dve straty s francúzskym Bourges a tureckým Kayseri pripomínali zlyhania na viacerých frontoch. Od hráčok, cez trénerský štáb až po funkcionárov.

"Bublina našej účasti v Steel aréne spľasla. Z malého lokálneho divadla sme sa dostali na veľké pódium a tam sme zlyhali. Je čas stiahnuť chvost, s pokorou sa vrátiť naspäť a začať sa uchádzať o podporu divákov, ktorých sme v posledných dvoch zápasoch veľmi sklamali," priznal košický generálny manažér Daniel Jendrichovský. 

Košičankám sa podarilo do Steel arény v troch zápasoch prilákať vyše 20 000 divákov, zlomiť euroligový rekord v návštevnosti stretnutia základnej časti Euroligy (8597 ľudí na Bourges), ale zároveň si aj poriadne skomplikovať postupovú matematiku. Po šiestich zápasoch majú v A-skupine tri víťazstvá a tri prehry a v zostávajúcich štyroch dueloch sa budú mať čo obracať, aby v tabuľke obsadili priečku zaručujúcu výhodu domáceho prostredia v prípadnom rozhodujúcom zápase o postup do Final Eight. 

"Presun do Steel arény bol pozitívom z hľadiska popularizácie basketbalu, ale negatívom tým, že sme si zavarili športovo a možno aj marketingovo. Čo sme systematicky budovali počas celej minulej sezóny, sme dokázali v posledných dvoch domácich zápasoch pochovať. Spadli sme veľmi hlboko a je len na divákoch, či nám odpustia a budú nám fandiť ďalej, alebo nás odložia ako ďalších, ktorí si užili svoju chvíľu slávy," zamyslel sa Jendrichovský. 

Ostatná prehra s Kayseri bolí o to viac, že hráčky tureckého nováčika Euroligy nepodali oslnivý výkon. Na zdolanie domáceho tímu im stačilo dosiahnuť 53 bodov a z toho ešte 14 z trestných hodov. Až 43 z nich padlo z rúk tria v USA narodených hráčok, ktoré boli rozhodujúcim faktorom. "Päťdesiattri bodov za normálnych okolností nestačí na víťazstvo, ale naše hráčky sa zdolali samy. V Kayseri sme uspeli, lebo sme ťahali za jeden koniec povrazu a k tomu nás strelecky potiahla Plenette Piersonová. V odvete sa v našom družstve nenašiel nikto, kto by zavelil do útoku. Silná rana do hlavy Piersonovej v tretej minúte zápasu, indisponovaná Bojovičová, ktorá pre zdravotné problémy vôbec nemala nastúpiť, to môžu byť určité výhovorky. Ťažko však ospravedlniť herný kŕč, ktorý nás sprevádzal od prvej po poslednú minútu. Postupom času sme prestávali veriť, že tu môžeme vyhrať, a tak sme vlastne pomohli súperkám," podotkol Jendrichovský. 

Košický GM nešetril kritikou nevýrazných legionárok v žltom drese, trénerskému štábu, ktorý v porovnaní s tým tureckým či predtým francúzskym zlyhal, ale aj sám voči sebe. "Z manažérskeho hľadiska bola chyba hrať tento tretí zápas v Steel aréne. Po sklamaní s Bourges prišlo ešte väčšie. Ak by sme sa už teraz vrátili do našej domovskej Infiniti arény, možno by sme mali o jedno dôležité športové víťazstvo viac. V Steel aréne už tak skoro hrať nebudeme," zakončil Jendrichovský. 

Nádeje na postup z vyššej priečky v skupine sa zatiaľ nevzdáva. V polovici sezóny by to napriek súčasnej hernej kríze v Eurolige bolo príliš skoro. "Do 14. marca sa bude hrať o nasadenie pre vyraďovaciu časť súťaže. My sa už nevyhneme situácii, keď do poslednej chvíle nebudeme poznať meno súpera ani to, či budeme mať výhodu domáceho prostredia alebo nie," dodal Jendrichovský. Košický kouč Maroš Kováčik ho doplnil: "Sami si musíme pomôcť a niečo urobiť s tou tragickou ofenzívou. Momentálne to už máme zle rozohrané." 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies