Jemenská al-Káida odsúdila Islamský štát za vyhlásenie kalifátu

NETKY.SK • 21 November 2014, 15:31 • 2 min
Jemenská al-Káida odsúdila Islamský štát za vyhlásenie kalifátu

SANÁ - Jemenská odnož al-Káidy odsúdila dnes extrémistickú organizáciu Islamský štát (IS) za vyhlásenie kalifátu v rozsiahlych oblastiach Iraku a Sýrie a za plány ďalšej územnej expanzie.

slovakia

left justify in out

Islamský štát svojou rozpínavosťou a svojvoľným postupom "vráža klin" medzi džihádistické skupiny, uviedol predstaviteľ jemenskej al-Káidy. Vedenie IS by podľa neho malo koordinovať svoj postup s ďalšími militantnými zoskupeniami. 
     

Odsudzujúce vyjadrenie bolo zverejnené na oficiálnom twitterovom účte šejka Hárisa Nadárího, údajného duchovného vodcu organizácie Al-Káida na Arabskom polostrove (AQAP).
     

Skupina AQAP operujúca v Jemene patrí medzi najnebezpečnejšie a najaktívnejšie odnože al-Káidy. Predstavitelia jemenskej al-Káidy pôvodne vyjadrili podporu IS v boji proti "medzinárodnému križiackemu ťaženiu". 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies