Jemenčania sa museli ukrývať v suterénoch pred náletmi Saudskej Arábie

NETKY.SK • 4 December 2017, 09:36 • 2 min
Jemenčania sa museli ukrývať v suterénoch pred náletmi Saudskej Arábie

SANÁ - Jemenčania v hlavnom meste svojej vojnou sužovanej krajiny sa v noci na pondelok tlačili v preplnených suterénoch domov, pretože stíhacie lietadlá koalície vedenej Saudskou Arábiou bombardovali pozície povstaleckých húsíov, ktorí teraz bojujú proti silám verným bývalému prezidentovi Alímu Abdalláhovi Sálihovi o ovládnutie spomínanej metropoly Saná.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom agentúra AP. Suze van Meegenová, poradkyňa v oblasti právnej ochrany a obhajoby pôsobiaca v Saná a pracujúca pre Nórsku radu pre utečencov (NRC), v pondelok oznámila, že toto násilie spôsobilo, že humanitárni pracovníci uviazli vo svojich domoch a "humanitárne operácie sú úplne ochromené".

 

Minulý týždeň prepukli boje medzi šiitskými povstalcami húsíami, podporovanými Iránom, a vojenskými silami vernými exprezidentovi Sálihovi - to znamenalo rozpad ich doterajšieho krehkého spojenectva, ktoré vzniklo ako protiváha k medzinárodne uznávanej jemenskej vláde a ku koalícii vedenej Saudskou Arábiou.

 

Rozpad spojenectva viedlo koalíciu k tomu, že vystupňovala bombardovanie pozícií húsíov, aby pomohla Sálihovým silám.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies