Jemen: Duchovný vodca a líder al-Káidy Anwar Awlakí je mŕtvy

NETKY.SK • 30 September 2011, 22:11 • 2 min
Jemen: Duchovný vodca a líder al-Káidy Anwar Awlakí je mŕtvy

Jemen: Duchovný vodca a líder al-Káidy Anwar Awlakí je mŕtvy

slovakia

left justify in out

img

Jemenské ministerstvo obrany dnes oznámilo, že v USA narodený moslimský duchovný Anwar Awlakí bol zabitý. Ministerstvo neposkytlo k svojej správe, zverejnenej na internetovej stránke, nijaké podrobnosti.
      Nemenovaní predstavitelia jemenských bezpečnostných síl pre agentúru AP uviedli, že na východe krajiny, medzi regiónmi Džauf a Márib, sa dnes uskutočnil vzdušný útok jemenských vládnych jednotiek. O dôsledkoch tejto operácie však viac nepovedali.
      Kmeňoví lídri v oblasti oznámili, že terčom náletu bol konvoj členov al-Káidy. Nevedeli však povedať, či si vzdušný útok vyžiadal obete, ani to, či jeho terčom bol Awlakí.
      Spojené štáty zaradili Awlakího, ktorý sa v Jemene stal lídrom al-Káidy na Arabskom polostrove, na zoznam osôb určených na zadržanie alebo zabitie, uviedla AP.
      Duchovný vodca a niekdajší imám, ktorého pre jeho propagáciu militantného islamizmu prezývajú aj ako "bin Ládin internetu", prežil už viacero pokusov o zabitie pri náletoch amerických bezpilotných lietadiel.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies