Jeho motiváciou je stíhanie bývalého špeciálneho prokurátora

NETKY.SK • 25 Január 2021, 06:53 • 2 min
Jeho motiváciou je stíhanie bývalého špeciálneho prokurátora

BRATISLAVA - Peter Kysel, ako jeden z kandidátov na post špeciálneho prokurátora SR to uviedol vo svojom motivačnom liste, ktorý je zverejnený na stránke Národnej rady SR. Ako prokurátora Úradu špeciálnej prokuratúry ho na post šéfa ÚŠP nominovala Rada prokurátorov SR.

slovakia

left justify in out

Porušoval to, čo mal kontrolovať

Podľa Kysela je práve stíhanie Dušana K. za účasť a členstvo v zločineckej skupine či prijímanie úplatkov paradoxné, pretože ide o trestnú činnosť, ktorá patrí medzi podstatnú časť agendy ÚŠP.

 

img

 

Strata dôvery?

"Takéto spreneverenie sa prokurátorskému sľubu, ako aj poslaniu úradu špeciálnej prokuratúry, výrazne narúša dôveru spoločnosti v prokuratúru ako celok," dodal v liste Kysel s tým, že z pozície kariérneho prokurátora, ktorý je na ÚŠP viac ako 15 rokov, cíti povinnosť, ako aj zodpovednosť uchádzať sa o funkciu špeciálneho prokurátora.

 

img

 

Hlavné ciele
Ako špeciálny prokurátor by chcel Kysel svojím pôsobením pozitívne motivovať prokurátorov úradu k vykonávaniu ich práce, prispieť k zefektívneniu všetkých činností úradu či zlepšiť komunikáciu navonok v súvislosti s rozhodnutiami prokurátorov úradu.

 

Úloha špeciálneho prokurátora 

"Som presvedčený, že je to uskutočniteľné, pokiaľ všetci kolegovia v úrade budú pristupovať k práci profesionálne, pričom je práve úlohou špeciálneho prokurátora vytvárať im na to podmienky," vysvetlil.

 

img

 

Rada prokurátorov vo svojom návrhu Kysela na špeciálneho prokurátora posúdila jeho prezentáciu ďalšieho rozvoja ÚŠP ako proreformnú, ktorá "v konečnom dôsledku môže prispieť k reštartu tohto úradu".

 

Doterajšie pôsobenie 
Peter Kysel je prokurátorom ÚŠP na odbore všeobecnej kriminality už viac ako 15 rokov. Od roku 2009 vybavoval zväčša agendu súvisiacu s korupciou a od začiatku roka 2010 sa zaoberá trestnou činnostnou páchanou zločineckými skupinami, terorizmom a úkladnými vraždami.

 

img

 

Právo vyštudoval na Právnickej fakulte Univerzity Komenského v Bratislave, kde si spravil aj rigoróznu prácu.

 

V minulosti Kysel dozoroval napríklad kauzy členov bratislavského gangu sýkorovcov, v ktorých boli viac ráz na doživotný trest odňatia slobody odsúdený bos Róbert Lališ alias Kýbel a ďalší obžalovaní.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies