Jefimovová verí v štart na OH: Dokážem svoju nevinu

NETKY.SK • 22 Marec 2016, 10:34 • 2 min
Jefimovová verí v štart na OH: Dokážem svoju nevinu

MOSKVA - Suspendovaná plavkyňa Julija Jefimovová chce štartovať na OH v Rio de Janeiro a tvrdí, že dokáže svoju nevinu v ďalšom dopingovom prípade. Majsterke sveta na 100 m prsia zistili zakázané meldónium. Je to druhý dopingový prehrešok 23-ročnej Rusky, už predtým si odpykala 16-mesačný dištanc za anabolické steroidy.

slovakia

left justify in out

Bronzová olympijská medailistka z Londýna 2012 a štvornásobná svetová šampiónka je provizórne suspendovaná, za druhú recidívu jej hrozí aj doživotný dištanc. "Odmietam obvinenia z dopingu. Už som raz za svoju nepozornosť pykala. Odvtedy som maximálne opatrná vo veciach, ktoré sa dostanú do môjho tela a užívam len to, čo je povolené. Verím, že v Riu budem môcť štartovať, podriaďujem tomu celý svoj tréning," uviedla Jefimovová.

 

Meldónium je na listine zakázaných podporných prostriedkov od 1. januára, odvtedy Svetová antidopingová agentúra (WADA) zaznamenala už takmer sto pozitívnych testov na túto látku. Najviac ich je z Ruska, v sieti uviazla aj tenistka Maria Šarapovová, krasokorčuliarka Jekaterina Bobrovová alebo majster sveta v rýchlokorčuľovaní Pavel Kuližnikov.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona